cét sarta varnishes

Agén ngawarnaan sareng agén pelindung

Ieu zat anu sanggeus nerapkeunaranjeunna ninggalkeun lapisan ipis dina beungeut cailapisan koratif atanapi pelindung (atanapi duanana jeung sajabana). Naon anu diperlukeun tina ieu hartina: plasticity alus nu ngamungkinkeun pikeun meunangkeun seragamnog palapis, panarimaan sampurna pikeun dasar, hirup rak lumrah jeung satengahgancangan warna. Agén ngawarnaan urang ngagolongkeun nurutkeun zat nu nyieun aranjeunna nepi.
 
Cat dumasar cai
 
cét basis cai dipaké salaku pangleyurmeulah cai. Aranjeunna gampang panawaran sareng gancang garing (kira-kira 2 jam). spésifik maranéhananapamakéan umum nyaéta lukisan moyok jeung tina beton.
 
Susu kapur, nu diala ku tumuwuhkalawan kapur slaked, mangka dipaké pikeun econgawarnaan nomic, tapi éta irresistible: mun urang digosok sanajan saeutik, éta crumbles. Jeruk nipisteu kelir, nu narima ogé dina mortir, tapi teu moyok jeung putty, jarang aranjeunna nganggo boh kusabab hirup pondok, boh alatan panghasilan goréng dina dasar. Urang tiasa ngalakukeun sakedik deui ku warna jeruknyaimbangkeun kalawan sababaraha hardeners. Tiurang tiasa nampi susunan warna anu dipesen ku nambahkeun kelir séjén pikeun solusiKuring ngambang dina cai.
 
Cat dumasar kana moyok sareng lem sanés anu pangsaénalangkung tahan ka erasure sareng dianggo pikeun enggon wungkul. Urang nyieun aranjeunna ngagunakeun tipe husus tina moyok dina prahu nu urang knead tur leyur dina caidi, kami bakal meungkeut anjeun kalawan lem. Pangpangna aya di pamakéan, pikeun practicality na, lem selulosa di Ijuska. Sanggeus pas urang moisten eta dina cai, éta umurpit leuwih atawa kurang kandel pasty campuran. Rupa-rupa kelir gampang diala ngagunakeun cét vinyl dumasar cai. WoAbdi teu tiasa ngalakukeun dina dasar moyok jeung lem nerapkeun dina lapisan heubeul. Sateuacan nu anyar ngawarnaan, urang kudu make eta, lamun éta basa tina moyok, piceun ku bolu beueus nepi ka urang ngahontal gips bulistir. Upami substratna nyaéta moyok, éta ogé urang kudu kerok dina baseuh.
 
Tempera atawa warna cai anu henteu aranjeunna bisa dikumbah, maranéhna ngabentuk nalika drying cukup pilem tahan. Tapi filmna kaluar dina kontak jeung cai. Tidinya maranehna kelir ieu kabeungkeut ku pemanasan kalawan lem husus. Dinten ieu, abdikonéng, resorts ka geus disiapkeun propetikan. Lapisan heubeul tempera moéta hésé recoat sahenteuna sakali, tapi lamun perlu nya meunang kana gips, éta kudu scraped kaluar. Warna cai anu tiasa dikumbah Éta pasti produk anu cocog pikeun pikeun méré kapercayaan greatest. Mobisa dilarapkeun ka angka nu gede ngarupakeun material (sagala jenis mortir, kawas jeung dina kai) jeung dijieun dina lega spéktrum warna. gampang ngabentuk loba cai sarta lapisan tahan gesekan, euweuh aranjeunna ngidinan tembok ka "ngambekan". Mopikeun nerapkeun lapisan anyar dina luhureun hiji heubeul warna sanggeus nyeuseuh basajan kudipigawé. Warna panganyarna tina tipe ieutitanium bodas tumuwuh salaku pigmén utama sarta salaku binder résin sintétik. Cai cét pikeun aplikasi dina enggon aranjeunna rada béda ti nu keur primaogé ti luar jeung nu ku kualitas binder nu (dina urutan, vinyl na acrylic) jeung pigménéta, dina kasus kahiji tina leuwih caang, dina kasus kaduagom, pisan tahan ka lampu. Warna cai kénéh pikeun dipaké dina bagian luar wangunan urang tiasa nerapkeun ogé pikeun kamar interior, tapi henteu sabalikna.
 
Lakovl
 
Lacquers dipaké salaku pangleyur a zat béda, nu ngejat gancang atawa laun. Éta téh dipaké utamana pikeun nutupan kai atawa surfaces logam, on nu ngabentukraju lapisan pisan tahan, impermeabel keur cai. Varnish jelas aranjeunna nu lamun dilarapkeun ka sababaraha permukaanrel ngidinan Anjeun pikeun ningali meananjeunna. Varnished pigmén, di sisi séjén, ninggalkeunaranjeunna héd pilem berwarna. Surélék téh husus jenis varnish nu mere permukaan ngagurilaplapisan ski.
 
Gumantung kana alam rupa comDina basa sejen, urang ngabedakeun sababaraha kategoriria tina varnish. Fat Yakovs aya dina dasarna minyak volatile (paling sering digodog minyak linseed) jeung résin alam. Siga pangleyur dipaké nyaéta turpentine na aranjeunna garing dina genep jam di pangheubeulna. Tanpavarnishes perang tina tipe ieu dipaké anu lolobana pikeun nutupan tangkal nu ku kituna ditangtayungan, tapi ogé kapal ciri, serat tetep katingali. Pigmén éta aranjeunna kaasup kana panutup, duananatina Iakov dijieunna tina "séng bodas" jeung »titanium bodas", kalawan extras husustina cét minyak pikeun kéngingkeun anu langkung ageung pilihan rupa-rupa kelir. Iwal ti varnishtina kai jeung beusi (logam), la ieukoin mindeng dilarapkeun pikeun ménta surfaces impervious ka luareta jeung tembok jero. Synthpolishes dijieunna tina sintétikrésin kih, nganggo atanapi tanpa aditif priminyak asli leyur dina pakaitpangleyur kuat. Boh teu warnaan varnishes, naha enamels, boga aplikasi anu sarua kitu ogé varnishes gajih, nuaranjeunna girang dina éta maranéhna leuwih tahan ka kalembaban jeung agén atmosfir, sarta mangrupawaktosna beuki pondok (kira-kira tilu jam).
 
Varnish dumasar-alkohol mangrupakeun solusi tina résin husus (tipe copal) dina alkohol. Jeung varnishes warnaan na enamels aranjeunna teu dipaké pikeun masihan pikeunluhur »leungeun« tapi ngan pikeun dasarna sabab masihan hasil anu biasa-biasa waé.
 
Nitroselulosa varnishes ngandung salian pangleyur husus sarta alam i zat plasticizing jieunan jeung résin. Ieu ciri dasar maranéhanana ngejat (ngagaringkeun) dina najdina jangka pondok (kira-kira 30 menit) sareng enya ngabentuk lapisan pisan ipis. Ti éta Ku sabab kitu, semprot paling sering diterapkeunkalayan éta, sanés nganggo sikat (dijual di  botol semprot). Aranjeunna dianggo pisan pikeun logam lukisan, sarta aranjeunna masihan hasil alus hasilna dina kai jeung tembok paling umumsubstrat nim.
 
enamels dumasar cai, aranjeunna simplify varnish leutikjalan sabab teu merlukeun nanaon persiapan awal kelir dasarma (warna dasar). Jeung naon henteu merlukeun pangleyur husus, geus ogé bisa leyur dina cai biasa ngagambarkeun euweuh kaunggulan leutik. méja dina hal résistansi, caang sareng daya tahan, aranjeunna henteu langkung lemah tibatan anu tradisional enamel.
 
varnish enamel 
Cat pelindung sareng varnis
 
Cat pelindung sareng varnis kedah ngajagi surfaces on nu aranjeunna dilarapkeun na enya sahingga aranjeunna ngahontal konservasi alusterial. Ampir unggal masalah conteasing bisa direngsekeun ku ngajawablangkung produk.
 
Varnish waterproof, sapertos anu aya dina dasarna silicone, mangrupakeun cairan transparan éta aranjeunna ngajaga surfaces tina Uap jeung teu robah penampilan maranéhanana. Aranjeunna mindeng dilarapkeun externallyteu tembok.
 
Lacquers dumasar kana poliéster jeung polyureatana ngabentuk pro pelindung dina tangkallapisan anu impermeabel ka caipanjang tur rada tahan ka goresan. Éta téh dipaké pikeun floors kai jeung pigura jandela, panto jeung sacara umum, luarayeuna woodworking.
 
Antibakteri, antiparasit jeung senangwarna gicidal ngajaga ngalawan serangan parasit teu ukur kai, tapi sagala séjén bahan (mortir, beton, batu, opedimana). Éta henteu bahya sareng hujan henteu tiasa maéhan aranjeunna lanté.
 
cet anti uyah dilarapkeun thcom dina tembok ruksak ku saltpeter. Saméméhna, tembok kudu sepuh kalayan sikat ahayu urang beberesih. Aranjeunna ngawula salaku dadasar pikeun lukisan, masang wallpaper atawa sababaraha panutup témbok séjén.
 
Tungtungna, hayu urang nyebutkeun yén maranéhna aya jeung cét non-kaduruk nu ngajaga kai jeung bahan picilakaeun inflammable séjénbeban seuneu. Éta bisa dicegah megatkeun kaluar tina seuneu gedé alatan sababaraha waktunaon hubunganana, poho roko, jsb. Éta dilarapkeun dina lapisan kira-kira kandel sapersapuluh milimeter dina kai, karton, triplek, masonite. Dihubungan kalawan seuneu, warna nyiptakeun jenis a busa padet nu nyegah seuneu datang kana kontak jeung bahan nu cet diterapkeun. Jenis béda cet seuneu-tahan pikeun kai meta ku nyegah karbonisasi (mobilbonusization) jeung nyimpen karak mékanisteristik tina kai.
 
cét sarta varnishes 
Sarana pikeun nyiapkeun substrat
 
Sarana pikeun nyiapkeun substrat nyaéta kelir anu dilarapkeun ku sikat kawas munggaran leungeun dina surfaces nyieun engké hadé narima handap, final »ruke". Aranjeunna tiasa:
 
-cet insulating, nu ngegelngamimitian porositas substrat (plaster, kayu) sareng nyegah éta nalika réngsé Noda kaluar alatan dyeing béda nyerep;
 
- kelir dasar pikeun nyadiakeun dasar dina kai, kawas cementite jeung sajabana aranjeunna ngeusian pori kai jeung nyieun permukaan lemes pikeun varnishing engké,
 
-cét anti korosi diterapkeun logam pikeun nyegah karat.
 
Pikeun tujuan ieu, sajaba ti kalungguhan klasiknog minium (timbal oksida) dina Minyak flaxseed sering dianggo jeung produk sintétik kalawan pigmén dumasar kana kromium jeung oksida beusi, anu kauntungan téh nya éta leuwih gancang éta. Aya ogé produk anu masih garing langkung gancang - rata-rata dina hiji jam, conto warna nyeuseuh ngamungkinkeunlangkung saé nampi lacquers dina logam, sarta aranjeunna diperlukeun salaku leungeun munggaran dina logam galvanized on nu disebutkeun teu bisa nampa lapisan varnishes umum.

Artikel nu patali