Pangeringan jieunan tina kai

Pangeringan jieunan tina kai

Pengeringan buatan dilakukeun dina kamar pengeringan khusus sareng dilakukeun langkung gancang tibatan pengeringan alami. Kamar pengeringan mangrupikeun rohangan katutup tina bentuk sagi opat, dimana hawa dipanaskeun ku khusus anu disebut tabung ribbed, anu ngalangkungan uap anu asup kana aranjeunna tina kamar boiler. Dina dryers gas, bahan garing ku gas asalna tina chamber durukan ngagunakeun alat husus,
Uap anu ngejat tina kai jenuh hawa, ku kituna dicabut tina pengering, sareng hawa seger, kirang beueus dibawa kana tempatna ngaliwatan saluran suplai khusus. Numutkeun prinsip operasi, dryers dibagi kana anu dianggo périodik sareng anu dianggo terus-terusan.

Dina dryers anu dianggo périodik (gbr. 19), bahan disimpen sakaligus. Saatos drying, bahan dicabut tina dryer, sékrési uap kana alat pemanasan dieureunkeun, sarta bets salajengna bahan drying dieusian.
 Tutuwuhan pengeringan, anu terus-terusan dianggo, diwangun ku hiji koridor panjangna dugi ka 36 m, dimana wagonettes kalayan bahan baseuh asup dina hiji sisi, sareng gerbong kalayan bahan garing ngantunkeun di sisi sanésna.
Numutkeun sifat gerakan hawa, dryers dibagi kana jalma kalawan sirkulasi alam, nu lumangsung alatan parobahan dina beurat husus hawa dina dryer, sarta dryers kalawan sirkulasi dorongan, nu kahontal ku hiji atawa leuwih fans.

20190827 1

Sl. 19 Pengering anu dianggo périodik sareng sirkulasi cai alami 

Dryers anu dianggo terus-terusan dibagi kana counter-flow dryers - nalika hawa diwanohkeun pikeun minuhan gerakan bahan garing, sarta co-flow dryers - lamun arah gerak hawa panas sarua jeung arah gerakna. bahan, sarta maranéhanana anu dianggo kalayan sirkulasi hawa transverse, nalika gerakan hawa panas hawa dilumangsungkeun dina arah jejeg gerakan bahan (gbr. 20).

20190827 11

Sl. 20 Dryer kalawan sirkulasi hawa sabalikna kuat; 1 - kipas, 2 - radiator,

3 - saluran suplai, 4 - saluran solokan

Lamun laju gerak hawa dina dryer, nu ngaliwatan bahan keur garing, ngaleuwihan 1 m / detik, jenis drying ieu disebut gancangan. Lamun, nalika drying, hawa panas ngaliwatan bahan keur garing, robah arah gerak na, sarta speed na ngaleuwihan 1 m / detik, gerakan ieu disebut gerakan sabalikna, sarta alat drying disebut dryers kalawan gancangan, sirkulasi hawa sabalikna. .
Dina dryers kalawan sirkulasi alam, laju hawa ngaliwatan bahan keur garing kirang ti 1 m / detik.
Boh papan rengse * atawa bahan semi-réngsé bisa garing. Papan anu kedah garing ditumpuk dina trolleys (gbr. 21).

20190827 12

Sl. 21 gerbong datar

planks panjang kudu tumpuk dina gerbong datar (gbr. 21). Slat garing kalayan ketebalan 22 dugi ka 25 mm sareng rubak 40 mm dianggo salaku bantalan. The coasters disimpen hiji luhureun séjén ambéh maranéhanana ngabentuk baris nangtung (gbr. 22). Tujuan tina bantalan nyaéta pikeun nyiptakeun celah antara papan supados hawa panas tiasa lolos sacara bébas ngalangkungan bahan anu digaringkeun sareng ngaleungitkeun hawa anu jenuh ku uap cai. Spasi antara barisan nangtung tina hampang dicandak pikeun papan anu ketebalanna 25 mm - 1 m, pikeun papan anu ketebalanna 50 mm - 1,2 m. Pads kudu ditempatkeun luhureun balok transverse - naon on wagonette nu.

20190827 13

Sl. 22 Metode tumpukan kayu sawn pikeun drying bari ngajaga jarak bener antara hampang

Susunan bantalan anu henteu sistematis tiasa nyababkeun angin ngahiliwir tina kayu sawn. Dina tungtung papan, hampang kudu dijajarkeun sareng sisi hareup papan atanapi gaduh overhang leutik, pikeun ngajagi sél tina aliran hawa panas anu sengit. Nalika bagian anu didamel garing, aranjeunna disimpen dina trolleys sareng hampang anu didamel tina bagian-bagianna sorangan, 20 dugi ka 25 mm kandel sareng lebar 40 dugi ka 60 mm. Jarak antara barisan nangtung tina tikar teu kedah langkung ageung ti 0,5 - 0,8 m.

Artikel nu patali