Suhu hawa sareng kalembaban nalika pengeringan kai

Suhu hawa sareng kalembaban nalika pengeringan kai

 Prosés drying kayu sawn atawa bagian rengse di dryers dilumangsungkeun alatan suhu set nimpah aranjeunna, kalembaban sarta laju gerakan hawa, nu diadopsi disebut mode drying.

Salila drying tina kai, suhu jeung kalembaban hawa robah. Dina awal pengeringan, biasana, suhu lemah sareng kalembaban hawa anu luhur ditetepkeun - aya bédana leutik antara bacaan dina térmométer garing sareng baseuh. Dina ahir pengeringan, suhu luhur, kalembaban hawa rendah sareng bédana ageung antara bacaan dina térmométer garing sareng baseuh. Langkung ageung bédana antara bacaan dina bohlam garing sareng baseuh, langkung parah rezim pengeringan bakal kalayan diménsi anu sami, jinis sareng kaayaan bahan anu dikeringkeun, pangwangunan dryer sareng syarat-syarat anu disimpen dina kualitas. bahan garing. The harshness tina rezim drying bisa judged ku ngabandingkeun jeung waktu drying normatif. Upami mode anu dipasihkeun langkung pondok tibatan waktos pengeringan standar, éta hartosna langkung keras.

Salila drying, asor jeung kaayaan stress tina kai keur garing kudu dikawasa. Kalembaban dikawasa ku périodik ngukur sampel kontrol kai di kamar drying. The tensile atanapi compressive stresses anu lumangsung dina drying kai anu dikawasa ku observasi paripolah forks test (gbr. 1), motong tina sampel kontrol, nu kapanggih dina dryer nu. Ku alatan éta, gumantung kana stresses nimpah bahan keur garing, perlakuan hydrometric luyu tina kai kakeunaan drying diterapkeun. Stresses tensile, nu ngabalukarkeun retakan éksternal, lumangsung paling sering. Dina hal ieu, ngolah bahan nganggo hawa kalayan kalembaban anu ningkat sareng suhu anu luhur diterapkeun. Sakumaha aturan, perlakuan ieu dipigawé sanggeus kai anu garing ngahontal kalembaban 23 - 30%. Perlakuan hawa tina ngaronjat asor jeung suhu luhur dipaké nalika drying spésiés hardwood teuas ogé bagian badag tina bahan tina spésiés kai coniferous.

 20190830

Gambar no. 1 - Test forks: a - tegangan tensile dina lapisan luar jeung stresses compressive dina jero;

b - tekanan dina beungeut cai jeung tegangan dina zona sentral; c - sampel normal

Salaku guideline a, lilana perlakuan panengah ieu bisa dianjurkeun pikeun pinus sarta spruce kai pikeun 4 - 5 jam pikeun tiap 25 mm ketebalan, sarta pikeun Birch 6 - 8 jam.

Suhu sareng kalembaban hawa panas dina pengering diukur nganggo psychrometer, anu diwangun ku dua térmométer - garing sareng baseuh, anu maca kalembaban hawa tiasa dipendakan, nganggo diagram atanapi tabel khusus.

Di kamar pengeringan, modeu set tiasa gampang dijaga upami teu aya panas anu leungit sareng upami suplai hawa seger sareng hawa anu jenuh ku uap cai dilaksanakeun sacara normal. Ku alatan éta, dryer kudu hermetically disegel. Panto, témbok sareng siling kedah nahan panas dina pengering, sareng suplai sareng saluran knalpot kedah terus-terusan nyayogikeun hawa seger sareng hawa haseup jenuh ku uap cai. Pilihan desain rasional panto jeung nutup asesoris pikeun dryers, kitu ogé pangropéa sistimatis tina dryers jeung organisasi rencanana jeung preventif overhaul mastikeun drying ekonomis jeung normal bahan.

 

Artikel nu patali