Ciri tina gaiters

Ciri tina gaiters

Mékanisme pikeun mindahkeun log tiasa kontinyu atanapi intermittent. Kalayan gerakan kontinyu, log ngalir terus-terusan sareng merata salami stroke kerja sareng dianggurkeun tina pigura gater. Kalayan gerakan intermittent, log ngalir ngan pikeun hiji bagian tina unggal rotasi aci - intermittently. Gerakan intermittent tiasa dilakukeun nalika damel atanapi dianggurkeun gater.

gerakan kontinyu dipaké dina gancang-pindah ganda-decker gatekeepers kalawan jumlah luhur révolusi; gerakan intermittent - dina gaiters slow-pindah kalawan jumlah low révolusi.

Pikeun motong log dina talang, perlu yén saws dina talang kudu lamping nu tangtu. Gedéna lamping liniér ditangtukeun ku pola gerak kontinyu: 

y: Δ / 2 + (1/2) mm; pikeun gerakan intermittent salila stroke gawe y = 2 mun 5 mm; pikeun gerakan intermittent salila idling y = Δ + (1/2) mm.

Di dieu, y teh nagi tina ragaji dina pigura, mm; Δ - gerakan log atawa balok salila hiji rotasi roller gater, mm.

20190926 160715

Gambar 1: Inclinometer pikeun ngukur jumlah inclination tina ragaji

The overhang (inclination) ragaji dipariksa ku gauge overhang. The overhang gauge diwangun ku dua strips baja nu disambungkeun ka gabungan di luhur, sarta dina tungtung handap ku strip transverse kalawan éksprési keur petikan tina screw tensioning kalawan nut kukupu. Tingkat sumanget dipasang dina hiji strip baja. inclination dibaca dina mm dina panjang stroke pigura dina skala, anu perenahna di handap aksésori nu (gbr. 1).

Dina raraga motong papan atawa balok tina ketebalan diperlukeun antara saws dina pigura, inserts (dividers) diselapkeun, lebar nu persis pakait jeung ketebalan tina beam nu bakal motong.

Spanung mangrupikeun sakumpulan gergaji dina pigura kalayan jarak set antara aranjeunna, dumasar kana kayu sawn tina ukuran anu diperyogikeun. Ketebalan sisipan ditangtukeun nurutkeun rumus S = a + b + 2c mm. Dimana S nyaéta ketebalan sisipan; a - ketebalan dewan nominal; b - kaleuwihan pikeun drying; c - ukuran sumebarna huntu dina hiji sisi. 

Inserts (gbr. 2) dijieunna tina kai garing (kalawan maksimum 15% kalembaban) Birch, chub, beech, lebu.

Potret layar 20190926 161427

Gambar 2: Sisipan (pemisah)

Sangu drying ditambahkeun kana lebar jeung panjang diménsi kai coniferous sawn - pinus, spruce, fir, cedar jeung larch, nu dicandak salila motong dicampur (kalawan susunan tangensial-radial cingcin taunan) tina log baseuh atawa nalika motong baseuh. kayu sawn pikeun mastikeun meunangkeun dimensi diperlukeun tina bahan dina kaayaan garing.

Kayu sawn tina conifers enumerated dibagi kana dua grup nurutkeun ukuran kaleuwihan drying: kahiji ngawengku pinus, spruce, cedar jeung fir, kadua ngawengku larch.

Pangukuran ketebalan sareng rubak kayu gergajian kalayan kandungan Uap awal langkung ti 30% sareng eusi Uap ahir 15% dirumuskeun dina Tabél 1. 

Méja 1: Diménsi pikeun drying sawn kai coniferous, mm

Diménsi kayu sawn ku ketebalan sareng lebar saatos garing, mm (kalembaban 15%) kaleuleuwihi
Pinus, spruce, fir, cedar (grup I) Larch (golongan II)

6-8

10-13

16

19

22

25

30

35

40

45

50

55

60

65

70

75

80

85

90

100

110

120

130

140

150

160

170

180

190

200

210

220

240

260

280

300

0,5

0,6

0,8

1,0

1,0

1,0

1,5

1,5

1,5

2,0

2,0

2,0

2,5

2,5

2,5

3,0

3,0

3,0

3,5

3,5

4,0

4,0

5,0

5,0

5,0

5,0

6,0

6,0

6,0

7,0

7,0

7,0

8,0

8,0

9,0

9,0

0,7

0,8

1,0

1,5

1,5

1,5

2,0

2,0

2,0

2,5

2,5

2,5

3,5

3,5

3,5

4,0

4,0

4,0

4,5

4,5

5,0

5,0

6,0

6,0

6,0

6,0

8,0

8,0

8,0

9,0

9,0

9,0

10,0

10,0

12,0

12,0

Nalika motong log atanapi balok kalayan kandungan Uap handap 30%, ukuran kaleuwihan diitung salaku bédana antara ukuran kaleuwihan pikeun Uap final dipénta jeung kaleuwihan keur Uap aya kai. Sawn kai spésiés hardwood, nu ngawengku beech, hornbeam, Birch, ek, elm, maple, lebu, aspen, poplar, dibagi nurutkeun jumlah drying kana dua grup pikeun arah tangensial jeung dua grup pikeun arah radial.

Grup kahiji kalebet Birch, ek, maple, lebu, alder, aspen sareng poplar, sareng anu kadua - beech, hornbeam, elm sareng Linden.

Pikeun kayu sawn satengah radial (kalawan arah sisikian tangensial-radial), tunjangan anu ditangtukeun pikeun kai kalayan arah sisikian tangensial kedah dipasihkeun. Overmeasures pikeun ketebalan sarta rubak pikeun kayu sawn dina arah tangensial jeung radial kalawan kandungan Uap awal 35% abs. sareng seueur deui sareng kalembaban akhir 10 sareng 15% abs., sareng gumantung kana grup, ditangtukeun dumasar kana tabel 2.

Tabél 2: Overmeasures pikeun kayu sawn spésiés hardwood, mm

ninasw

 

 

Artikel nu patali