file

Sawing, filing, ngeunaan pangeboran ...

Saw motong

 
Nalika ngajéntrékeun karya dina ngolah kai, aya loba kecap ngeunaan prosés motong kai. Dasarna, éta ampir prosés sarua motong logam jeung ragaji a. Urang nyimpen ragaji dina posisi horizontal sahingga paku huntu nyekel logam (gambar 1).
 
ragaji motong
SLIK 1
 
Kasus khusus nyaéta motong pipa. Lamun ragaji dipotong témbok bends, huntu na sakaligus motong dua sisi pipa, a ieu mindeng ngabalukarkeun huntu rusak. Pikeun nyingkahan aranjeunna inconveniences ieu, salila gawé urang ngahurungkeun tabung di mangels jadi ragaji ngan bakal motong hiji sisi. Lamun urang motong pipa ipis-walled, urang nempatkeun hiji bar kai buleud di dinya kawas kieu yén éta dipasang pageuh kana tembok pipa. Lamun tembok pipa kalayan ketebalan handap 1 mm, urang motong aranjeunna ku leungeun leutik kalawan gergaji ukiran.
 

Filing

 
Malah kiwari, locksmiths nyieun guyonan ngeunaan murid maranéhananaeuweuh gawé praktis nalika aranjeunna dikirim ka gudang aranjeunna milarian gajih file. Perlu dipikanyaho yén minyak sareng gajih mangrupikeun musuh file, sabab nyegah pamisahan partikel leutik listrikkecap. Tugas alat ieu loba dipaké nyaéta pikeun mantuan pencét jeung huntu na, file jeung dina waktos anu sareng ngahapus lapisan logam teu perlu. Lamun handapeun huntu leutik pelumas, aranjeunna lajeng teu "ngegel", tapi geser dina beungeut obyék pikeun pengobatan. Ieu kieu yén file kudu dijaga bébas tina gajih. Éta téh dipaké pikeun sagala rupa ngolah surfaces logam tipena béda file nu béda dina ukuran, bentuk jeung bagéan anu nyilang.
 
Panjang file dibasajankeun 100 nepi ka 500 mm, sarta aranjeunna tiasa datar, buleud, semi-buleud, triangular jeung quadrangular.
 
Nurutkeun kana métode toothing, urang ngabedakeun kasar, semi-halus jeung file rupa ganda. Lamun file geus dipaké, motong na bisa renewed. File sapertos langkung mirah. Ieu keur diajukeun ditungtungan ku ujung seukeut nu diasupkeun kana gagang kai.
 
Di bengkel bumi, peryogi gaduh sababaraha file bagian, misalna. datar, semi-buleud jeung hiji sapotong unggal file kasar jeung pohara rupa panjangna 150 mm. Diperyogikeun jeung set séjén file kalawan huntu triple, panjang 120 mm (beungeut kerja file): datar, pasagi, segitiga, buleud jeung péso-file. file ieu teu boga poaranjeunna ngagunakeun cecekelan kai, sabab leutik tur rupa nu bisa dipaké langsung keupeul ku leungeun. Teu superfluous nyadiakeun jeung file husus pikeun filing logam lemes (aluminium, tina kalungguhan).
 
Lamun urang berkas hiji obyék, urang nyekel eta ku leungeun kénca ujung file, sarta cecekelan ku leungeun katuhu, mencét file urang narik sapanjang pesawat sarua jeung ku cara kieu file (gambar 2). Urang nempatkeun workpiece dina vise dina jangkungna siku.
 
filing
SLIK 2
 
Metoda filing logam teu jauh béda ti saméméhna dipikawanoh cara filing bahan kai. Numutkeun kanaurang kudu bentuk workpiece nu, urang ngagunakeun file profil luyu. Nalika filing tepi hiji obyék, urang tahan file dina posisi horizontal sarta di hiji sudut  45 ° dina hubungan ujung anu tungtungna ngadeukeutan ka urang nuju ka arah tungtung séjén. Shaping of motong edges, handapeun lempeng sudut, urang ngalakukeun eta kalawan file datar ngancik tibalik ka handap (pesawat alat kasebut horizontal), sarta ngaleupaskeun lapisan kandel leuwih lega bagian tina file ieu (gambar 2).
 
Lamun maké file, spasi antara huntu téh pinuh jeung alat dicekel kirang na kirang. file kudu lemeskalawan kapur tulis pikeun nyegah clogging. bubuk kapur onemojamming tina asahan logam antara huntu. Upami éta kajantenan, urang bakal nyabut asahan kalayan sikat filing kuningan. Nalika urang nyimpen file jauh urang pernah ninggalkeun aranjeunna dina luhureun silih, sabab gesekan motong uing. Hadé pisan mun éta dipaké sanggeus pamakéan gantungkeun supados gagangna dina posisi nangtung. Kumaha urang teu kudu coated aranjeunna kalayan minyak, ngusap aranjeunna sarta ninggalkeun aranjeunna di tempat anu garing supados henteu korosi.
 
Tungtungna, ngan hiji deui sapotong nasehat: file teu "nyekel" leuwih baja parabot jeung logam teuas. Éta ngan bisa "lemah" ku Sanding piring.
 

Ngeunaan pangeboran

 
Eta geus diwincik dina kategori "tukang kayu di imah". aya ogé ngobrol ngeunaan drills spiral pikeun pangeboran logam, sabab ayeuna urang bakal nunjuk kaluar ngan sababaraha operasi gawé.
 
Urang kedah nengetan yén salila pangeboran sumbu tina bit bor eta teu robah posisi na tapi tetep dina posisi sarua nepi ka ahir sakumaha manehna geus di awal pangeboran logam. liang pangeboran arc axes masih teu meujeuhna malah kiwari, jadi mindeng kajadian éta master ngalaman teu ngan ngirim murid maranéhanana kaluar pikeun lube pikeun file, tapi ogé pikeun bor bit pikeun pangeboran liang arc.
 
Pangeboran teu kedah dimimitian tanpa nyirian heula tempat pangeboran kalayan spidol - »kirner« (gambar 3). Nalika ngebor liang anu langkung jero, bit bor dipiceun sababaraha kali tina liang liang pikeun miceun shavings. Lamun mata bor panas, urang niiskeun eta ku sabun nu leyur dina cai, sarta pernah kalawan hal sejenna minyak. Urang bakal nyabut bit bor rusak tina liang, jeung hiji nunjuk kalawan tang jeung ku cara muterkeun tang dina arah nu lalawanan gerakan alur spiral. Lamun bor geus nojos karya sapotong, jeung bagian rusak tetep dina liang, urang tiasa sambel kaluar kalawan spike a tetengger. drills pulas ipis dina tekenan luhur pisan gampang aranjeunna megatkeun. Beurat bor cukup janten beban pikeun aranjeunna. Lamun meuli, Anjeun kudu mastikeun yén bor bisa pas dina cuk nu.
 
nyirian situs pangeboran
SLIK 3
 
Jenis liang anu bakal dibor gumantung pisan kana anu sateuacana persiapan sapotong karya. Éta sababna urang badé nunjukkeun sababarahaanu dianggo operasi salila persiapan.
 
Sateuacan pangeboran logam naon waé, urang kedah nyirian éta akurat titik pangeboran kalawan dua garis intersecting di sudut katuhu. Puseur pangeboran lokasina di titik simpang garis ieu. Éta bakal paling gampang pikeun ngagambar garis upami aranjeunna paralel sareng tepi workpiece, sarta kami bisa ngalakukeun ieu ku ngagunakeun baja sudut - sudut péso-ujung. situs pangeboran anu sarua jauhna urang tanda ku kompas pikeun logam, teu kalawan skala logam. Hayu urang cirian dua kahiji situs pangeboran sarta ngagambar garis lempeng leuwih panjang ngaliwatan aranjeunna. Paké obeng logam pikeun mindahkeun spasi antara dua munggaran titik dina garis dituduhkeun. Ku kituna urang cirian tempat séjén pangeboran.
 
Jero tempat anu ditandaan ku spidol ka luhur bit bor moal geser. Spidol pikeun titik nyirian nempatkeun tip dina tempat anu tangtu, tapi rada condong, jadi sanggeus straightening, urang pencét tungtung bébas kalawan palu.
 
Awak gawé, saméméh pangeboran, kudu dibereskeun ogé. Kanggo ieu leuwih kasempetan disadiakeun. The baja "U" profil ieu fastened kana méja gawé maké step washer, screwkalawan eta atawa ku sapotong profil »U«, nu dipotong ku ragaji dina cara anu pas.
 
Urang tiasa bor ujung baja rectangular - winkle.  Saméméhna, urang berkas ujung winkle jeung cirian bu tempatjahit ku jarum jeung asesoris pikeun titik nyirian saloba mungkinpangeboran guzava tina beusi sudut. 
 
bracing tina bar cross-bagian buleud
SLIK 4
 
Pikeun nyepetkeun rod tina cross-bagian buleud, éta patut nyieun, clamp husus dijieunna tina beusi datar ngagulung (can sareng pituduh buta) anu gaduh benang sareng kacang di tungtung (gambar 4). Urang tiasa nampi pipa sareng sanggurdi sareng zaputeran. Cara ieu ngamungkinkeun urang teu ukur pangeboran tapi jeung motong pipa. Urang bakal nyegah gerakan beusi sudut lamun dina cross-cut kabentuk cut hayu urang nempatkeun hiji leg sudut. Upami sudutna pondok, kami nampi clamp jeung bor. Urang bor beusi datar pondok ku clamping eta kalawan clamp a. (gambar 5).
 
jepitan
SLIK 5
 
liang teu kudu jero teuing, lamun urang teu hayang bor workpiece nu. Ieu paling gampang kahontal lamun dina bor, pikeun nyaluyukeun jero liang, urang nempatkeun hiji ring coiled, nyaéta. nyepetkeun kana mata bor pangwatesan. Saméméh pangeboran liang diaméterna leuwih badag (misalna. 8 mm) bor workpiece kalawan bit bor diaméterna leutiknika (misalna diaméterna 4 mm). Dina ieu, insole kandel moal layu atawa gugurdahar Liang pikeun screws tos dibor, teras dibor pikeun sirah screw. Burying sirah screw geus rengse kalayan ku saméméhna widening na deepening liang. Diameter bor bit pikeun deepening liang kudu rada gedé ti diaméter sirah screw.
 
Lokasi drills boga pangaruh hébat kana umur maranéhanana lilana. Solusi pangbasajanna pikeun perumahan bor bit hiji a lath tina ketebalan leuwih gede, nu urang ngagunakeun drills urang vertikal tempat dibor pikeun akomodasi maranéhanana (sanajan ieu pangeboran kai teu make cartridge a, hiji pamakéan teu ngaruksak).
 
Dina liang dibor sapertos, sanggeus beberesih sarta lubrication rupavanja, urang nempatkeun bor bit jeung roller tungtung tegak ka handap. Pigura pikeun perumahan bor teu kudu Dengdekkeun ka gigir, eta disarankeun pikeun screw reng ka handap atawa sisi rak parabot.
 
Dina Gambar 6 urang bakal némbongkeun sudut tina bor spiral nu dilarapkeun pikeun tipena béda bahan gawé ogé cara ngabentuk sabeulah jeung bagian gilinding.
sudut bor pulas
SLIK 6

Artikel nu patali