pemanasan sentral

Pemanasan sentral (desain, pilihan elemen pemanasan, sambungan artikel)

Pemanasan sentral
 
Pemanasan apartemen gedé sareng gedong kulawarga nyaéta tradisionaléta teu pastime usum paling pikaresepeun pikeun kompor maranéhanana. Dipanaskeun cara ieu teu pikaresepeun teu ngan sabab méré gawé ngeunaan pangropéa tina kompor, tapi ogé sabab kudu disiapkeun suluh, hurungkeun seuneu, ngabersihan lebu, sareng sadaya ieu apartemen meunang dirtier ti biasa alatan gawé. Salian kalemahan ieu, pemanasan sareng kompor henteu pikaresepeun sacara éstétis evenness tina sebaran suhu teu minuhan sarattina perumahan modern. Dumasar kana kanyataan ieu, teu heran teu ngan dina wangunan anyar di masarakatmilik manuk onta, tapi ogé dina wangunan kulawarga husus kiwari nerapkeun sistem pemanasan sentral.
 
Skéma pemanasan, prinsip operasi
 
Alat pikeun pemanasan sentral (gbr. 1) diwangun ku sistem: boilers, elemen pemanasan sarta pipelines. Titik pangluhurna ieu tina sistem mangrupa wadah ékspansi. Sakabéh sistem ngeusi cai. Lamun urang kaduruk dina alat keur ngagolakkeun, caina ogé dipanaskeun alatan kurang spésifik beurat naek, sarta cai panas diganti ku cai éta geus tiis handap dina elemen pemanasan (ku kituna boga spésifik luhur beurat). Cai anu ngalir ka luhur asalna ngaliwatan pipa ka manaskeun awak aya, mere kaluar panas na, cools tur mulang ka alat keur ngagolakkeun.
 
alat pemanasan sentral
SLIK 1
 
Ku alatan éta, alatan bédana dina graviti husus tiis tur haneut cai dina sistem nyiptakeun aliran katutup kontinyu nu ngamungkinkeun suplai tina jumlah nu tangtu panas ku pemanasan awak.
 
Gaya anu ngamungkinkeun sirkulasi cai kusabab bédana suhu - utamana lamun pemanasan ngan dina hiji tingkat - pisan leutik sahingga hal anu penting pikeun dimensi alat dumasar kana itungan ati tur akurat. Dina prakna eta mindeng kajadian yén alat, hususna keur leutik tur individu stanovs, proyék gancang sarta dumasar kana data tina pangalamanva. Teu aya ragu eta bisa dipigawé ku cara kieu kadang hasil ngajalankeun sistem pemanasan sentral, tapi leuwih umum yen eta teu fungsi flawlessly, sarta kasalahan anu dihasilkeun geus leuwih hese pikeun ngabenerkeun salajengna. 
 
Ku alatan éta, urang teu kudu kuciwa usaha pikeun nyieun itungan perlu jeung proyék, sabab pasti bakal mayar. Urang teu kedah hilap kanyataan yén sistem sapertos kitu kedah dianggo salami hirupna.
 
Tugas munggaran dina ngarancang nyaéta ngitung kabutuhandina jumlah panas pikeun pemanasan kamar nu dipikahoyong. Peryogi jumlah panas pikeun pemanasan cocog karugian naoh Karugian panas gumantung kana bédana suhu luar jeung suhu kamar pikeun dipanaskeun, ti koefisien tina petikan panas jalma surfaces nu ngawatesan observasi kamar ogé ukuran surfaces ieu.
 
Itungan kudu dipigawé misah pikeun tiap wewengkon kalawan kalawan koefisien mindahkeun panas béda jeung kalawan béda dina sphawa éksternal sarta internal. Jumlah parci sahingga dialaHasilna bakal masihan jumlah panas anu diperyogikeun enggon. (Kanggo jalma anu horéam nyieun itungan, urang perhatikeun yén ukur itungan dasar anu diperlukeun pikeun itungan).
 
Jumlah panas diperlukeun diitung ngagunakeun rumus:
 
Q=F * k (t- tk)
dimana aranjeunna:
 
Q - jumlah panas leungit ku kamar, kcal / jam;
F - permukaan (témbok, jandéla, panto, lantai, siling) ngaliwatan mana panas ngaliwatan, m2;
k - koefisien mindahkeun panas pikeun beungeut observasi, kcal/m2° C
t- suhu internal anu dipikahoyong tina kamar, °C
tk - suhu luar tina beungeut observasi, °C
 
jumlah panas diperlukeun
SLIK 2
 
Pikeun gambaran hadé ngeunaan aliran itungan, urang bakal nyandak hiji praktis conto. Tugasna nyaéta ngitung kuantitas anu diperyogikeun tina panas pikeun wangunan padumukan ti gambar No. 2. Data teknis nyaéta: témbok partisi anu dijieun tina bata porous, ukuran 10 cm, plastered dina dua sisi, témbok utama 38 cm kandel diplester dina dua sisi, panto kaca tunggal, rrozor ganda kalawan pigura kai. siling jeung kai balok dina dua sisi ditutupan ku papan sareng luhureun siling loteng ditutup, bumi handapeun lantai. Diperkirakeun minimum hawa luar - 20 ° C. Ngaliwatan panas ngaliwatan luar jandela:
 
Luas: F = 1,5 x 2 = 3 m2
Koéfisién mindahkeun panas: k = 3,5
Bedana suhu: tb = +20°C, t= -20°C, tb - tk = 20 - (-20) = 40°C
Q=3 x 3,5 x 40 = 420 kkal/jam
 
Panas petikan ngaliwatan tembok utama luar:
Luas: F = 3 x 4 - luas jandela = 12 - 3 = 9 m2
 
Q = 9 h 1,3 x 40 = 468 kkal/jam
 
Panyebaran panas ngaliwatan panto ka aula:
Luas: F = 0,9 x 2 = 1,8 m2
 
k = 3
bédana suhu: tb = 20°C; tk =16°C, tb - tk = 20 - 16 = 4°C
Q = 1,8 x 3 x 4 = 21,6 kkal/jam
 
Panyebaran panas ngaliwatan témbok nuju aula:
Luas: F = 3 x 3,5 - luas panto = 10,5 - 1,8 = 8,7m2
k = 1,6
bédana suhu: tb - tk = 40 ° C
Q = 8,7 x 1,6 x 4 = 55,7 kkal/jam
 
Panyebaran panas ngaliwatan témbok nuju WC:
Luas: F = 1,5 x 3 = 4,5 m2
k = 1,6
bédana suhu: tb - tk = 2 ° C
Q = 4,5 x 1,6 x 2 = 14,2 kkal/jam
 
Panyebaran panas ngaliwatan témbok ka kamar mandi:
Luas: F = 1,9 x 3 = 5,7 m2
k = 1,6
bédana suhu: t- tk = 20 - (+24) = -4°C
 
Dina hal ieu, panas pas ti kamar mandi ka kamar, i.e. éta henteu ngeunaan leungitna panas, tapi ngeunaan gain sahingga hiji ieu nilai dina tungtungna kudu deducted tina total panas diperlukeun.
 
Q = 5,7 x 1,6 x (-4) = -36,5
 
Teu aya bédana dina suhu antara kamar individu, radakumaha oge, teu aya mindahkeun panas, jadi teu perlu keur tukang nujumnati.
 
The petikan panas ngaliwatan siling:
Luas: F = 3,5 x 4 = 15 m2
k = 1,5
bédana suhu: t- tk = 20 - (-12) = 32°C
Q = 15 x 1,5 x 32 = 720 kkal/jam
 
Panyebaran panas ngaliwatan lantai:
Legana: F = 15m2
k = 1,5
bédana suhu: t- t= 20 - (-2) = 22°C
Q = 15 x 1,5 x 22 = 495 kkal/jam
 
Total panas diperlukeun:
 
420
468
21,6
55,7
14,2
720
495
-----------
2194,5 kcal / jam
 
Nilai anu diala ku cara ieu kedah dironjatkeun ku tambihan saperti sangu sisi dunya, sangu angin jeung sangu keur gangguan tina pemanasan.
 
Asesoris angin:
Wewengkon normal: kalawan hiji témbok éksternal kalawan lawang:
10% sareng sababaraha témbok éksternal sareng bukaan: 15%
Wewengkon berangin: kalayan hiji témbok éksternal kalayan bukaan:
20%, kalawan sababaraha tembok éksternal kalawan bukaan: 25%.
 
Add-on pikeun ngeureunkeun pemanasan:
Diperkirakeun putus dina pemanasan ti 8 - 12 jam sapoé: 15%.
Diperkirakeun gangguan dina pemanasan ti 12 - 16 jam sapoé: 25%.
 
Suplemén ka sisi dunya
Orientasi kaler: 5%.
Orientasi kalér: 10%.
 
Kamar dina conto ieu lokasina di wewengkon kalawan hiji normal angin, eta berorientasi ka kalér jeung kituna diala nilai kudu ditambahkeun dua kali ku 10%, i.e. jumlahna 20%.
 
Kami moal ngitung tunjangan gangguan pemanasan, sabab éta kurang kontinyu.
 
2194,5
+438,9 (20%)
----------------------
2633,4
 
Jumlah panas nampi ti témbok kudu deducted tina nilai ieu nuju kamar mandi:
 
2633,4
- 36,5
-------------
2596,9
 
Ku alatan éta, jumlah panas diperlukeun pikeun panas kamar nyaéta Q = 2597 kcal / jam
 
Projecting
 
Anu mimiti, nalika ngarancang, dasar sisi kedah digambar skala 1:100. atawa lamun mungkin 1:50. elemen pemanasan diperlukeuntapi kudu ditempatkeun di handapeun jandela, di kamar dimana teu aya jandéla, gigireun panto anu nuju ka rohangan bébas, atawa nuju kamar cooler. Jadwal ieu kusabab kamungkinan pipa anu langkung panjang, rada langkung mahal tibatan jadwal elemen pemanasan sapanjang tembok jero, tapi kaunggulan anu aliran hawa sareng, dina hubungan ieu, distribusi suhu, penting pisansanés. (Gbr. 3)
 
tiupan hawa
SLIK 3
 
Pilihan elemen pemanasan
 
Saatos ngarancang, pilih jinis elemen pemanasan sareng tekadkeunluar surfaces pemanasan diperlukeun. Pikeun pemanasan ku cai panas Elemen pemanasan anu paling cocog nyaéta radiator baja. radiators ieu loba nu hoream make, disangka ku cai éta spoils sarta bocor gancang. Sanajan kitu, ieu ngan kajadian nalika cai sering sareng teu leres dileupaskeun tina sistem, atawa nalika radiator ditinggalkeun pikeun lila sanggeus draining caina waktos tanpa cai. Dina pamakéan normal, hirup jasa tina baja radiator téh kurang leuwih sarua jeung hirupna radio mataktora. radiators beusi tuang teu paling cocog pikeun pemanasan kalawan cai panas di tempat munggaran sabab pisan mahal, ogé sabab boga beurat sorangan badag. Dina watesan kinerja termal, duanana jenis radiators idéntik.
 
radiators baja jeung beusi
 
Radiator aluminium mangrupikeun anu paling modern elemen pemanasan (Alutherm, Radal). Ciri termal ieu radiators pisan affordable, beurat sorangan low, aranjeunna gaduh penampilan luar anu geulis pisan sareng modern. sambungan maranéhananasambungan dijieun kalawan flanges threaded. Nalika nyambungkeun radiator, ku kituna teu nyieun unsur galvanic dina sambungan kalawan éta sarta korosi, huluna na shafts tina screws kudu insulated elecinsulator tripel.
 
radiators aluminium
 
radiator aluminium
Ngahiji artikel
 
Radiator baja lega kedah dianggo waé Upami nganggo anu normal (tina 150 mm) éta bakal kaluar pisan radiator panjang. Radiator baja tiasa didapet sacara komersilanggur jeung 5 - 10 -15 - 20 artikel dilas ka silih. Lamun lamun leuwih ti 20 artikel anu diperlukeun pikeun hiji radiator, lajeng eta
urang tiasa manjangkeun eta ku Unit 5 atawa kamungkinan 10 elementa ngagunakeun bolts panengah pikeun 5/4" radiators kalawan kénca jeung katuhu thread na sealant dijieunna tina clingerite atanapi centaur. Screws disarankeun lubricate ku grease tahan cai kalayan titik golak luhur 100 ° C, atawa ku minyak grafit. A konci husus diperlukeun pikeun ningkatna unsur. 
 
Radiator beusi tuang ogé radiator baja kunoe Productions anu dirakit ku elemen sarta fastened babarenganscrews. Lamun urang meuli radiators dipaké, urang kudu meuli eta kudu taliti inspected tur dipariksa saméméh instalasi, utamana tempat komponén elemen individu. Sababaraha nu pangalusna kalawan obyék seukeut (misalna scraper tilu-edged) pariksa slambaran logam thinner, sabab lambar logam lemah bakal punctured alatan tekanan ku cara kieu urang bakal nyalametkeun diri tina kasulitan salajengna.
 
radiator beusi
 
Uji tekanan
 
Radiator nu urang ngumpul sorangan, atawa radiators kadua leungeunulang, eta kudu nalungtik saméméh assembly. Bakal dicobaan waeleuwih gampang pikeun ngalakukeun lamun nutup hiji tungtung radiator kalawan colokanhayu urang nempatkeun eta colokan. Lajeng eusian lengkep radiator jeung cai jeung nutup salah sahiji bukaan sésana kalawan colokan threaded, sarta nempatkeun hiji karét dina lawang séjén selang kalayan sambungan pipa. Tungtung séjén tina selang karét hayu urang nyambung ka jaringan suplai cai. Lamun alatan tekanan caisaatos 5-10 menit, urang teu aya bewara yen jaringan cai jalanjator bocor, urang tiasa pasang. Dimana teu aya suplai cai jaringan, urang bisa ngahasilkeun tekanan 2-3 di ku pompa leungeun.
 
Urang tiasa nempatkeun radiator dina suku atanapi konsol, nu napel na témbok. Solusi konsol langkung saé, sabab teu nyegah beberesih handapeun radiator, sarta ngabogaan es hadébibi tingali. Pikeun ngalereskeun konsol, Anjeun kudu bor liang dina témbok lawang 10 - 12 cm jero supados sisi lawang paralelne atanapi nu lawang widens arah témbok. Luhureun bubuka sahenteuna dua jajar bata kudu tetep teu ruksak. Pikeun digawéBalok 20 elemen peryogi dua, sareng anu langkung panjang - tilu konsol.
 
Sumber panas
 
Beungeut pemanasan diperlukeun tina alat keur ngagolakkeun nu ditangtukeun dumasar kana total panas diperlukeun wangunan (apartemen). Kami bakal kéngingkeun ukuran ieu ku nambahkeun jumlah diperlukeun panas pikeun kamar individu. Pikeun boilers leutik, nu dipecat ku coke atawa kalawan batubara kualitas hadé, éta praktis bisa diitung dina 10.000 kcal / jam pikeun 1 m2 surfaces pemanasan. Ku alatan éta, lamun ngabagi total jumlah panas diperlukeun ku 10.000, lajeng urang kira-kira bakal kéngingkeun permukaan pemanasan anu diperyogikeun tina boiler. Disarankeun, kumaha oge, nyandak alat keur ngagolakkeun kalawan kinerja rada luhur ti diitung.
 
Jinis alat keur ngagolakkeun utamana ditangtukeun ku jenis suluh. Pikeun coke, boilers beusi tuang leutik nu paling merenah. Pikeun boilers baja leuwih cocog pikeun ngaduruk jeung suluh béda sarta ngabogaan konstruksi dilas.
 
Boiler leutik biasana ngagaduhan permukaan pemanasan 1,5 m(15.000 kcal / jam), 2,14 m2 (22.000 kcal/jam) jeung 3.16 m2 (32.000 kcal/jam). Pikeun wangunan kulawarga, anu dibere dina gambar no 4 Salaku conto, hiji rounded 17.000 kcal / jam diperlukeun panas total. Urang milih coke pikeun suluh. Numutkeun sadayana data dibikeun merlukeun alat keur ngagolakkeun kalawan permukaan pemanasan tina 2,14 m2.
 
panas diperlukeun pikeun wangunan kulawarga
SLIK 4

Artikel nu patali