bor listrik

Bor listrik (bagian, jinis bor, modeu operasi)

bor listrik
 
Kumaha pendekatan anu leres mesin
 
Di toko ayeuna anjeun tiasasarta Pilihan rupa mesin leutik kalawan euweuhasesoris nim jeung asesoris sarta hususparabot nim, kalawan nu mungkin ngalegaan pisan widang gawé. Kedahna nyebut kitu, éta rada onnguruskeun mesin sapertos salawasna hadé diajar ngalakukeun kalawan parabot leungeun sakumaha urang engké bisa ngalakukeun duananaku mesin. Ku cara kitu urang bakal tiasa kéngingkeun jinis mesin anu pas nu urang kudu, sarta kalawan eta tiasesoris diomongkeun, manualtur geus ditangtukeun pangabutuh. Dina antukna, urang bakal tiasa mesin leres ngagunakeun. Éta hadé pikeun pariksa sateuacanna kaputusan beuli, naha maranéhna dijieun pisan mayar off. Karya sarua dipigawé ku leungeun kahayangva leuwih loba waktu jeung usaha; ohrel, pikeun bagian na, boga sorangan harga ongkos, nyokot spasi, apppangropéa Anjeun. Éta sababna hadé nginumHese uninga sabaraha mesin sabenerna bakal ngalakukeun pamakéan salila sabulan, atawa taun sareng naha éta bakal tiasa tahan wae tanpa kasusah.
 
Ampir sakabéh urang yakin yén saeutik saeutik urang bakal tiasa ngalakukeun hal eta gancang sarta gampang jeung pokakuatan mesin naon urang teu bisa ngalakukeun pikeun ngalakukeun kalawan parabot leungeun. Paling-palingdina loba kasus eta mangrupa ilusi. Kusabab urang kaala hiji mesin kalawanalat-alat selingkuh, sanggeus séri tina usaha gagal urang ninggalkeun eta na naon parah, urang ninggalkeun sakabeh hal widang gawé. Lalaki sabenerna tetep yakin yén grup karya, pikeun nu nyaeta mesin dimaksudkeun, saukur saluareun kamampuhna. Sabenerna, jalur logis kudu geus dituturkeun: kahiji diajar ngalakukeun hal eta sacara manual, sarta ngan lajeng meuli mesin.
 
Saha anu terang kumaha ngagunakeun boo manualkalawan spike a, éta bakal salah, atawa ku tonggongkalawan hasil nu dipikahoyong, make i bor listrik. Saha anu henteu terang éta papan saws, panels atanapi laths gergaji tangan, bakal sering nampi hasil anu goréng kalayan ragaji, kalawan résiko tatu, utamana kalawan saws sirkular. Saha anu henteu terang éta ngasah pahat ku batu asahanmena, anjeunna moal bisa ngalakukeun hal eta malah dina babak éta sander motor. Hiji période dahar beurangleg magang kituna pasti perlu saméméh urang ngadeukeutan digawé kalayan bantuan mesin jeung sagalana maranéhna loba tambahan.
 
bor listrik
 
Numutkeun statistik, di AS dalapan kulawarga sapuluh owns hiji bor listrik, sarta di Velika Brithinner genep kaluar sapuluh. bor listrikbeungeut bisa dipaké pikeun pangeboran bubuka, bisa disimpen dina stand sareng dianggo salaku bor méja (sapertos a nyata "bor sénsitip" dina bellowsnic) atanapi aranjeunna tiasa angkat ka dinya ngagantelkeun parabot Rotary. Enya enyakulit pikeun dijadikeun mesin pikeun gerakruntuyan thinner rupa continuations of pretvamotong kana ragaji liang, sirkular ragaji, atawa malah dina lathe tukang kayu nyata urang. Dasarna diwangun ku lamellar kolektor jeung brushes sarta dina kaayaan alus nuhun, sanajan dina beban, eta tumuwuh torsi luhur. mesin dimimitian aci nu mawa hiji puteran di luhur sirah jeung tilu grippers nu pas saméméharanjeunna kudu clamped sabudeureun aci tina bit bor atawa parabot leungeun séjén. Nyeketkeun dipigawé ku konci, disebutkeun perluleg aksésori nu salawasna mana kalayan borcus jeung nu serrated deukeut luhur. konci ieu disimpen dina liang pakait jeung éta toothed kalawan gears dina makuta huluna. Ieu sabab fastens bor leungeun moal cukup pageuh, sarta ngagunakeun konci notchedkalawan rahang beusi bakal gancang ngakibatkeun ruksakna sirah sorangan.
 
Bor listrik biasana boga bentuk pestol, dina gagangna aya saklar catu daya motor. Ku nu séjén dina kecap, ku mencét switch punchbeungeut mimiti ngahurungkeun; milikna ngaleupaskeun éta eureun bor. Sajaba ti éta, ampir kabéh model mibanda sa samping, gigireun switch, tombol pikeun blocking. Éta cara bor terus digawé sanajan kanyataan yén kami dileupaskeun switch. Teu siga kitu jadi mindeng lamun pangeboran, tapi lolobananom nalika co bor listrikroars kawas mesin pikeun sagala rupa mesin (mesin panggilingan, péngkolan lathe).
 
Bagian internal
 
Bor listrik disimpen dina perumahanatawa bagian dasar na: aci sirah anu dilaksanakeun dina roller padetranjang kidul nu ditangtayungan tina prarel sareng anu praktis henteu peryogi lantaingolesan. Aci motor ngirimkeun rotates dina aci tina sirah bor ngaliwatan hiji pasang gears jeung mawa kipas cooling. Aya dina cecekelan kapasitor, kalawan cap merenahciteta disambungkeun kana sikat motor, (kapasitas gumantung kana karakteristik motora). Fungsi kapasitor nyaéta pikeun ngurangan sparking antara brushes jeung collector nalika motor listrik di operasi. Sparking disebutkeun bakal ngabalukarkeun gangguan dina operasi panarima radio jeung televisi di kamar tatangga (humming jeung garis dina layar), jadi geus aya aturan nu kapasitor ngalawan gangguan anu diasupkeun teu ukur kana elec nutrike drills, tapi ogé dina sakabéh rumah tangga parabot listrik Powered by motor kalawan kolektor jeung brushes.
 
bor 
Latihan laju tunggal
 
Ieu sabenerna ditawarkeun di toko kiwari pilihan rupa drills jeung nu mibanda hiji badag béda dina ciri. Mimitina jeung model pangbasajanna teh panggampangna tur cheapesttinier, diwangun leuwih atawa kurang salaku ditétélakeun di luhur. Ngan bentukna robah, beurat (ti hiji kilogram satengah nepi ka leuwih). tilu kilogram), kakuatan (tina 200 volt ka leuwih 400 volt) sarta béda diukuran bit bor jeung alat nu bisa dipaké nyepetkeun dina sirah puteran. Lolobana sagigireun gagang, bor ogé boga hiji bantu cecekelan nu disimpen laterally na geus dibereskeun bisi, jeung kang omoguzava nyekel jeung sapi jalu hadé bor salila pamakéan.
 
Tapi, fitur dasar tina grup ieu electriple drills téh boga wungkul salah speed gawé, nu deui bisa rada loba robah tina model ka model: Jumlah révolusi per menit nyaéta kode sababaraha 800, batur 1.800, 2.500 atawa ceuk malah 3.000. Ku kituna, éta ngeunaan bor akaméra speed tinggi, salaku hasil tina pamakéan maranéhanana nyaéta ulangSacara terbatas.
 
Drills kalawan sababaraha speeds
 
Latihan ieu béda ti anu saméméhnaaranjeunna dina éta maranéhna bisa balik sabudeureun dina dua atawa opat speeds. Strukturna nyaéta dasarna sami sareng anu parantos dijelaskeun, ngan aranjeunna langkung ageung sareng langkung beurat, sabab aya dina kasus éta aranjeunna tetep kudu nampung kuring jeung gearsnacha. Upami teu kitu, gearbox dimimitian tikaluar ngagunakeun cecekelan luyu. Grup kadua latihan ieu langkung mahal rata-rata 20-30%, tapi nyadiakeun pisanbuka kamungkinan gede aplikasi persis sabab speeds bisa disaluyukeun. Ieu ngandung harti yén aranjeunna cocog pikeun pangeboran bahan béda, sabab sababaraha boga eta Kadé speed low sarta sabalikna. A speed well-disaluyukeun ngajaga sorangan a bor na drills, sarta bukaan dijieun leuwih tepatna. Contona, bor- rupa kalawan dua speeds bisa dibalikkeun dina 750 rpm, atawa dina 1.900, jeung bor opat-speed bisa gaduh 600, 850, 1900 sareng 2700 révolusi dina menit.
 
Drills kalawan variabel modeu rotasi i drills digabungkeun
 
Grup katilu tina drills nyaéta kalayan éléktronkalawan alat skim nu merata kuringmodeu nja rotasi sirah dina pigura jumlah panghandapna jeung pangluhurna révolusi, i.e. praktis ti 0 nepi ka, contona, 2000, naon jumlah maksimum turnoversabdi. Alat ieu dihurungkeun sacara éksternal ku cara maké cecekelan, boh éta bor di operasi, naha éta switched kaluar.
 
Model gabungan ogé dijual, nu, sajaba gearbox nu, ogé mibanda variator éléktronik kontinyu. U dina kasus eta, aranjeunna pasti nambahan dimensi bor, beurat jeung harga, tapi dina revs low, torsi leuwih luhur (pikeun kakuatan mesin sarua), ti dina model mibanda variator a, tapi tanpa kotak gear. torsi tinggi ieu, dina speeds low, hal anu penting pikeun sababaraha karya husus.
 
latihan dampak
 
Latihan dampak (vilatihan bracing, latihan palu) gaduh alat anu tiasa dihurungkeunmaca atawa ngaluarkeun sakumaha perlu, jeung nu mana sirah gigireun bunderan normal nyagerakan nog nambahan beuki gancang, praGerakan Volynian bulak-balik.
 
Kalayan ieu, alat, salian ti péngkolan sareng ngahalangan, i.e. ketukan dina beungeut urang ngokolakeun. Latihan dampak tiasa tunggal-henteuzinske, bisa boga gearbox kalawan dua atawa opat speeds, bisa boga parobahanmode bébas pikeun rotations maké elecvariator tron, atawa, digabungkeun, kalawan sababaraha speeds sarta varia éléktronikspeed torus. Analogously, kitu mobagian anu rata-rata heavier, badag, leuwih badag kakuatan sarta tangtu jauh leuwih mahal. Dampakanjeunna teu make alat utamana lamun manehna perlu bor kolom beton bertulang, tangga, tembok bata padet, témbok batu. Di imah, dina kalolobaan kasustea, karya-karya sapertos kitu jarang dipraktekeunaranjeunna keletik. Meureun aya kabutuhan nempatkeun sisipan (dowel) dina sababaraha struktur tina beton bertulang, tapi kalawan hal leuwih usaha jeung saeutik kasabaran nu mourang ogé bakal ngalakukeun eta kalawan bor tanpa dampak ngajalankeun. drills dampak dipaké pikeun ieu paling sering digolongkeun salaku profésional parabot. Kanyataanna, aranjeunna dipaké ku artisans anu masang jati gantung, electukang ledeng, tukang ledeng, digawéjalma anu masang instalasi gas, pembina anu masang léngkahpager, panto jeung jandela pigura, jsb malah sababaraha sculptors modern.
 
bor dampak multi-speed, atawa malah hadé, kalawan éléktron kontinyuvariator skim, tiasa ngalakukeun (lamun alat shock dipareuman) sagalana karya dipigawé ku drillers tanpa alat éta, ku kituna sanajan amatir bisapikeun ngalayanan aranjeunna tanpa kasusah. Tapi leuwih luhur harga (anu tiasa ningkat sacara signifikan, malah dua kali dibandingkeun jeung jawabanmodel roaring tanpa shock pogona), boro bisa diyakinkeun ku sering dipake.
 
bor dampak 
Laju rotasi gumantung kana bahan
 
Hiji patarosan ngeunaan speed, éta. tina revolusi di menit sababaraha jilbab bor listriktapi hal anu penting, sarta kami bakal nyoba ngalakukeun eta pikeun nembongkeun on conto pangeboran liang kalawan bor spiral. Éta jelas yén speed kalawan nu ujung bor ieu motongngaleupaskeun chip tina bahan (speed motong) sabanding jeung laju rotasinja bor bit (ku kituna ogé bor sirah), i.e. diaméterna bor sorangan. Ku nu séjén dina kecap, eta hartina dina jumlah anu sarua révolusi bor, laju motong, atawa penetrasi kana bahan, bor bitkabéh diaméterna teu sarua. Supaya hasilna operasi éta alus, speed rotasi éta henteu bisa meuntas wates nu tangtu, sabab biasana dibor. overheats, reheats, (leungit karasa) jeung leungit gancang sabeulah - euweuh motong. Geus cukup sababaraha detik gawé di hal vidi speeds tinggi, meh ancur bor. A bor nu overheats hissesdi, irons handap liang , tinimbang mahluk deepens, sanajan anjeunna insistsmo, éta kalawan kakuatan urang nyoba prourang doze deeper, tapi tanpa hasil.
 
Laju motong anu leres gumantung kana tina bahan pikeun dibor: éta luhur pikeun kai, aluminium sarta kaialloy jeung kuningan. loba handap nyaéta speed optimal pikeun biasa baja, malah leuwih handap pikeun steels husus, jeung panghandapna pikeun stainless steels, perunggu jeung tambaga.
 
Hiji bor gancang, kalawan hiji speed, kituna cocog pikeun pangeboran kai jeung aluminium, bari logam séjén mourang ngan bakal bor jeung bor bit diaméterna leutik, sabab henteu urang bakal ngaleuwihan laju kritis diwenangkeuneuweuh motong. speed nu teu mastikeun timaréntahkeun: éta salawasna masalah toleransi gedenu urang teu kudu meuntas. Ieu bisa disebutkeun yen pangeboran di speed (revs) jauh di handap optimal, ngagambarkeun leungitna tangtu dina vreménu; tapi usaha urang bakal mayar na urang bakal ngalakukeun pakasaban ogé.
 
Nanging, damel dina laju anu langkung luhur ti optimal, éta ngajadikeun pakasaban hésé pisan, upami éta henteu nganonaktipkeun, lajeng ngaruksak bor bit, merlukeun nepi kaéta runtah usaha jeung waktu. Lamun sanajan kitu urang junun megatkeun kaluarurang ngaput liang, urang biasana ngalakukeun eta parah rengse (diaméter liang kaluar leuwih badag batan tina diaméter bit bor, acquires hiji bentuk serong, lamping nu teu dihoyongkeun, tembok liang jadi grooved, bahan anu overheated na saterusna). Ieu jelas, kituna, sanajan jeung lamun urang hayang hiji bor listrik kami ngan make eta pikeun liang pangeborandiaméter anu langkung umum (tina 2-10 milimeterra), urang kedah nengetan speed sarta mutuskeun dina beuli model laun, teu leuwih gancang, lamun Tangtu, urang teu yakin yén urang bakal pamakéan ukur keur kai jeung aluminiumminimum.
 
Pamikiran sapertos kitu ogé manglaku ka anu sanés asesoris nu bisa napel na bor listrik. Unggal alat, bio éta router, Sanding disc, roller karét kalawan bulu pikeun polishing, Sanding kalalaki, puteran sikat logam atawa sababaraha alat kadua, boga operasi optimal nalaju nu (ku kituna laju rotasi), nu produsén biasana nunjukkeun on bungkusan. Skala speeds ieu cukup loba lega tapi jelas: sikat baja pikeun nyoplokkeun cet heubeul tina logam pager, urang bakal tiasa make eta di viangka juicy révolusi; disc karét tina 10-12 séntiméter pikeun polishing jati atawa mobil, anjeun bakal kudu ngagunakeun dina speeds leuwih handap. Masalahna sigana jelas sareng nalika bor dipaké salaku drive a mesin pikeun sagala rupa parabot mesin; obrayén sababaraha bahan jeung unggal mesin eta boga speed optimal sorangan gawe. Dina kalolobaan kasus, dina mesin produsén nunjukkeun jumlah révolusi handapeun mana gawé pangalusna diala pangaruh. Lamun urang mutuskeun pikeun balanjaNya, latihan listrik genggam, teras hayu urang nengetan naon di luhur geus nyatakeun: bor jeung mo leuwih hadedénsitas adjustment speed (boh ngagunakeun kotak gear, boh ku variato éléktronikra), sabab révolusi handap leuwih penting ti nu leuwih gedé.
 
Sugan patarosan tiasa diangkat kumaha anu sapertos ageung ditawarkeun pikeun dijual nomer modél laju tunggal, kadang kalawan angka pisan tinggirpm (sanajan sabudeureun 3000)? Kusababvor téh basajan: listrik manual bor pikeun pamakéan imah asalna ti AS, nagara nu pembinatangkal ieu boga pentingna-kelas munggaran. Pikeun ngahasilkeun, ku kituna, alat pikeun ngolah kaiyén salila pangwangunan imah jeung umumna di saratuslarry sareng tukang kayu, éta logis. Model sareng kamungkinan ngarobih noi révolusi, ngagunakeun gearbox atawa electron variator, mucunghul ngan engké, kalawan beuki loba pilihan rupa asesoris keur bor jeung na ngagunakeun éta salaku motor drive pikeun sagala rupa parabot mesin. Kusabab euweuh hiji poé ngaliwatan tanpa nu anyar kaluar model parabot tambahan, nu greatly ngalegaan kamungkinan aplikasi tina bor, jadi konstruktor nyampurnakeun aranjeunna beuki lobavaju, sarta hususna hiji bor kalawan leuwih laju. Ogé bisa ditambahkeun ngaronjatna penetrasi drills misalna dina pasar Éropa dimana kai di imah eta teu digambarkeun loba, sarta eta ngaronjatkeun aplikasi latihan pikeun karya targetIu, nu merlukeun speeds handap obrleuwih ipis.
 
Pangeboran nganggo bor listrik
 
Hiji bor listrik tiasa ngalakukeun ampir nanaon kasus pikeun ngaganti punch manualcu kalawan gears zum Jumlah révolusi sirah. Tapi anjeunna teu tiasa ngaganti kode bor leungeun siku sababaraha pagawean tukang kayu, kawas bak mandi urang kudu bor liang buta, atawa liang diaméterna badag. Pikeun pangeboran liang dina tembok, (iwal dina armirabeton, bata pinuh jeung batu) pikeun pamasangan sisipan, tukang listrikdina bor, utamana lamun gawéna nyalira dina rpm luhur, teu saméméhnaméré leuwih sering dipake tinimbang manual kalawan bor témbok. Urang moal meunang nokana tabungan anu langkung ageung boh dina usaha atanapi waktosmenu, sarta lamun urang nanganan eta unskillfully, moSanajan urang bakal ngalakukeun karuksakan serius (pikeun megatkeun mortir sabudeureun liang, enya bor liang oval atanapi lebar teuing, jeung sajabana). Lamun urang nyieun mogokkalawan bor, sarta éta leuwih kuat, urang pasti bakal nyieun loba gampang pikeun diri na nyepetkeun pagawean, tapi sanajan kitu urang kudu digawédemo ati, sabab jeung model kieu bit bor penetrates gampang jeung gancang kana liang, ku kituna urang malah teu aya bewara sabaraha lilasamping, sarta kami bisa ngaruksak pipa caicai, gas atawa instalasi listriktion, kalawan sakabeh konduktor di dinya. Ku alatan éta, éta hadé pikeun mimiti urang ngagunakeun parabot leungeun, sarta leuwih listrik bor, utamana kalayan dampak pogonom, hayu urang make eta ngan lamun urang acquire eta sababaraha pangalaman.
 
Mata bor spiral baja
 
Hiji bor listrik tiasa dilengkepan paling rupa-rupa ditambahkeunalat-alat jeung ku kituna skala karya nu anjeunna tiasa ngalakukeun expands considerably. Sanajan kitu, eta biasana dimimitian ku dagangkalawan alat nu langsung clamped di sirah bor. Pasti, urang bakal mimiti meunang bor bit. Dua tipe dasar nu drills urang kudu boga boh tina alat baja jeung disebut anjeunna ningali bor nu tips ti acan logam harder. Urang bakal meunang kit duanana jenis, dina ngaronjatkeun skala ku satengah milimeter, atawa malah ku satengah saparapat milimeter, upami urang rék nungkulan éksklusif jeung kuringhanikom.
 
The set mimiti drills pulas ti tina baja alat-speed tinggi tiasa janten sakedik langkung ageung. bit bor motong gancangleg tina baja, najan rada langkung mirah, pikeun aranjeunna leungit sabeulah maranéhna pikeun waktu anu singget sarta teu jalansareng pikeun padamelan amatir di bumi. Ieu alatan kanyataan yén aya loba bit borAsah leuwih teuas ti biasana pikiran jeung urang boro bisa ngalaksanakeun eta imah, malah ku pamakéan a sander méjace kalawan alat pikeun nyekel bit bor di sudut katuhu jeung nu ngaktipkeunjadi bor bit robah rada bari coétna seukeut. Kusabab lalaki ieu burGia teu mahal, éta leuwih worthwhile mun boga aranjeunna buang aranjeunna jauh tinimbang ngasah aranjeunna. Nalika aranjeunna ninggalkeunpe urang bisa ngajaga aranjeunna ku rungkuntina kai, nu paling sering teu merlukeun utamana bit bor seukeut. Abdi tiasa masihan kami ogé bisa dipaké pikeun pangeboran ubin keramikchip kalayan palu.
 
bor bit 
Anjeunna ningali bor bit
 
Setél kadua, ti nu disebut vidia bor (ngaran asalna tina salah sahiji nu pangheulana ka perusahaan anu ngaluncurkeun mesin motong di pasar alat anu bilah dilas ubin logam teuas) teu kudu jadi saloba nu saméméhna. Teuas logam mangrupa bahan sintétik (campuran tina séréal logam jeung powders nu sahandapeun aranjeunna panas nepi kalayan tekanan dugi aranjeunna dicandak alloy kompak) dimana aranjeunna kapanggih séréal pisan teuas tina carbide, tungsten atawa titanium, babarengan jeung kuring séjénliat anu boga fungsi minangka pangiket, nyaéta paling sering kobalt. Dua plo leutikpotongan logam teuas ieu dilas dina dua sisi kerja tina bur luhurgies. Ku cara kieu, bilah janten kusam sanggeus periode waktu nyata leuwih lila tapi bilah dijieun tina pangalusna parabot steels. Ogé, nempo bor bit aranjeunna tiasa ngadamel speeds bor luhur sabab leuwih tahan ka suhu luhuraturan anu tumuwuh salila pangeboran. Tangtosna, aranjeunna langkung mahal tibatan spiraltina drills alat-speed tinggi waja.
 
Pangeboran beton bertulang
 
Vidia drills ngidinan urang di imah urang bor liang dina pilar, atawa siling beton bertulang. Urang bakal ngalakukeun éta sacara saksama, dina dua sareng tilu usaha. Kahiji urang bakal nyieun liang diaméterna leutik (kalayan bor of 3mm contona), teras urang bakalpikeun bor deui kalawan bit bor lega, unitnom atawa dua kali, dugi kami meunang liang diaméterna dipikahoyong (nepi ka maxngeunaan 10 mm). Pikeun liang gedé diaméterna, urang kedah nyandak bor a kalawan dampak drive na makuta burgiju (jero kerung, ku huntu anu disebarkeun frontally sapanjang kuriling bunderanhenteu).
 
Ku jalan kitu, sadaya pengrajin frown lamun maranehna ngalakukeun ceramah ngeunaan pangeboran beton bertulang, sabab bit bor pasti ruksak (i aranjeunna henteu tiasa dianggo deui pikeun kuringtal), sarta cracking ogé bisa lumangsung nu drills sorangan. Tungtungna, aya kacangkamampuhan pikeun bor liang jadi ekstrimsegitiga, oval atanapi serong. Tapi, di imah rélatif jarang ngadeukeutan pangeboran artina masih kongkrit tur kalawan bantuan pedaranprosedur jeung saeutik kasabaran biasanatapi hiji suksés dina usaha éta.
 
Pakakas leungeun kalawan aci pikeun fastening dina sirah listrik latihan
 
Aya seueur alat anu béda-béda bor sahingga cocog pikeun karya sejenna, nu dina cara nu sarua urang ngagantelkeun kana sirah bor (nurutkeunkakuatan aci baja nu mawa alatdimana). Ieu utamana alat grinding rupa-rupa wangun jeung dimensi (pikeun skidpeels logam), pikeun grinding sendijahitan anyar. Lajeng, aya glodaci, teras sikat logam nganggo kawat serat paralel atawa radial sakuliahdisimpen dina hubungan sumbu rotasinja, sarta kami nganggo pikeun nyoplokkeun cet jeung karat dina logam. Aya kénéh karét cakram nu urang nempatkeun grinding material pikeun ngolah finer bagian logamdijieun finer ti kalayan logam thcombs, furs pikeun polishing logam, jsb. Teu mungkin masihan gambaran lengkep di dieu tina sagala jinis alat puteran ku aksi hiji bu listrikspike bisa dipaké. Dina unggal bisi, dina beusi well-dilengkepanaya katalog pikeun toko lokal alat ieu, sarta kami bakal manggihan eta aya paling gampang naon nu peryogi pikeun sababaraha husus padamelan, sareng kéngingkeun inpormasi ngeunaan anu énggal produk nu kaluar ti proturunan.
 
parabot Rotary
Kabel extension
 
Hiji tambahan husus, atawa hadé, dua babarengan, ngidinan urang alat serbaguna ditétélakeun di luhur, tingaliurang peryogi padamelan anu langkung gampang sareng langkung nguntungkeunnom posisi. Ieu luyu nangtung nu bor napel (unggal produsén gaduh dina pilihanna bagian pikeun model bor maranéhna) jeung transmisi fléksibel - hiji Rotary kabel jeung cecekelan jeung sirah sarua jeung nu oge kapala bor, nu bisaanjeun tiasa ngagantelkeun salah sahiji anu disebatkeun parabot leungeun. Ku cara kieu, bor urang bisa nguatkeun jeung alat ngarahkabel zan pikeun nempatkeun dina pangalusna posisi keur gawé. Ku jalan kitu, kabel sapertos kieu dihasilkeun dina rupa-rupa panjang (malah sareng langkung ti saméter).
 
Janten, hapus sababaraha pos pager, tinyetrika sapotong jati, polirati sababaraha surfaces logam, pisan leuwih gampang jeung aksésori ieu, ti lamun urang kudu tetep sakabeh bor di leungeun jeung mindahkeun eta dina arah béda posisi. Kadé nangtung anu nyekel bor jadi ogé adjdipigawé.
 
 bor dina stand
 
Sababaraha asesoris listrik tambahan hiji bor
 
Toko nawiskeun langkung seueur variasiasesoris nog pikeun drills listrik nu wae di antara ditambahkeunasesoris nog sarta husus, husus parabot mesin. Ku kituna, contona, bisa meunang spring dimuat obeng sarta gandeng gesekan anu approxlicks dina bor listrik, asup tempat sirah. Nalika dipencet, obeng mimiti ngahurungkeun (peryogi bor speed low) saprak dua tina unsur gandeng nempel ka hiji babarengan jeung lianna sarta ngirimkeun gerak rotational ti motor listrik nepi ka ujung obeng. The harder Anjeun mencet, beuki obeng loosens spins leuwih gancang. Alat anu sami tiasa dilengkepan kenop tubularma, sarta meh boga fungsi pikeun tighten screw nunya jeung kacang. Gancang sareng alat ieuurang bakal ngahemat loba waktu nalika urang kedah ngabongkar atanapi ngaco angka nu gede ngarupakeun screws. Mimitina kunempatkeun screw dilakukeun ku leungeun, tapi engké a screwing panjang tur cape dipigawé maké bu listrikpaku.
 
Hiji tambahan sejen, nu diaturantara bor jeung stop kontak nu ngaktipkeunpikeun ngurangan tur saluyukeun speed latihan. Éta mangrupikeun alat anu ngarobah tegangan maké strips. Dina hiji éta jalan éta boh bor atawa hal sejennamesin jeung motor listrik bisa ngarobah kana model mibanda kamampuhan parobahan speed.
 
Aya ogé asesoris tambahan anu tiasa dianggo dipasang dina sirah bor jeung kang omogush pikeun ngumpulkeun, salila gawé, sawdust atanapi lebu (upami damel di témbok atawa siling). Salaku aksésori tambahan pikeun bor listrik ogé dijieun adapters anu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ditempatkeun dina parabot sirah bor nu bakal disebutkeun diperlukeun sirah gedé atawa béda. Salaku jenis alat, aya ogé propeller a anu ngamungkinkeun bor bisa dipakéurang bakal kawas mixer pikeun cet témbok, varnishes, sarta sagala rupa campuran gu leutiknaon bakal. Dina kasus panungtungan, lamun éta ogé cleaned, bisa ngawula salaku mixer di dapur ogé.
 
Kusabab sagalana tapialat jeung asesoris husus nu leuwih anyar jeung nu leuwih anyar, teu kaluar tina patarosan mun aya kalana nuturkeun yén ngembangkeun nganjang spesialisteu lampah.
 
bor listrik dina stand
Nangtung bor
 
Dina karya mékanis, mindeng motaktak pikeun bor liang persis tempat nu tangtu, atawa di tempat leutik mata pelajaran. Éta sababna produsén drills leungeun nganteurkeun hususdina dasarna ku tuas nurunkeun atawa ngangkat bor. Dina kaca handapteu, nangtung téh dina bentuk hiji méja leutik on nu workpiece disimpen. Sateuacan urang ngamimitian damel, urang kudu ngalereskeun workpiece nu ngagunakeun vise datar. Nangtung (ngadeg) jeung bor sahingga ngabentuk méjanu bor - mesin nu teu opdiaksés ka sadaya bengkel mékanikcama Dina slang aranjeunna disebut "perasaan".va", sabab tekanan bor aya di hareupbisa rasa jeung ngatur udagan finely leuwih uas, ku kituna hiji anu handles eta kalawan mesin weruh persis naha bor bit penetrates leres.

Artikel nu patali