gozhdimi

Përdorimi i gozhdëve dhe thumbave

Thithja e një gozhde
 
Lëvizja e thonjve është shumë e vështirëështë e rëndësishme, por jo të gjithë e dinë se si ta bëjnë këtë siç duhet, që të paktën të shpëtojnë gishtat e tyre. Rregulli i parë është që çekiçi duhet të mbahet në dorë me qetësi dhe me dorezë të dalë jashtë vetëm një centimetër. Goditja përfillojmë me goditje më të lehta, për t'u ngurtësuarne shtyjmë gozhdën dhe më pas godasim gjithçka lëvizje më të forta, elastike dhe vendimtarepa duar Që të mos e bënim në fillim gozhdë të mbajtur me gishta, ne mund të lartdo t'ju duhet pincë të sheshtë të përkulurlëvozhgë, ose një copë kartoni. Ne do të gozhdojmë mbajeni kështu derisa të shtypetaq i thellë sa për ta bërë vetëm për të mbajtur.
 
Përdorimi i tapiceri gozhdë
 
Thonjtë janë një material gjithnjë e më i rëndësishëm për bashkimin e artikujve. Por, të paktën për përdorim shtëpiak, thonj më të vegjël se hekur i butë ose bronzi në punëdo të jetojë në shumë raste: kod punime tapicerie, per fiksim fotot kanavacë në kornizë, për t'u bashkuar me dekornizë lova, për fiksimin e pjesës së poshtme sirtarët në sediljet e tyre etj. U në këto raste përdoren shumë thonjtë letër-muri, të cilat janë praktike pa kokë (në fakt ato kanë një cilindrike trashje, e cila pjesë e një milimetri veme një diametër më të madh se diametri i vetë eqsera). Kur i shtypim, ndoshta nën sipërfaqen e pemës, dhe zakinëse hapim një vrimë, do të arrijmë një rezultat estetik punë vërtet e kënaqshme. Për veshingozhdimi nën sipërfaqe modo të përdorim edhe një fëndyell ose një gozhdë më të madhe maja e rrumbullakët e së cilës është dy në diametër ose tre milimetra.
 
gozhdimi 
Përdorimi i thonjve dhe ngjitësit
 
Një përdorim ndihmës, por i rëndësishëm thonjtë (veçanërisht të hollë dhe të gjatë) është kur rregulloni objektet që ngjiten, dhe e cila ndryshe, me ndihmën e një kapëse, kakapuçët ose pesha nuk mund të mbahen nen presion. Kur verbohet përfundojmë, mund t'i lëmë thonjtë ku janë, ose i nxirrni jashtë. Në rast bashkimi ngjitës dhe gozhdë (plasë me traverme një shirit, vendosni dy shiritajo në formën e shkronjës T, vetëm sipas rregullit këndi dhe të ngjashme), në mënyrë që nyja të jetë më e miramë të forta, thonjtë duhet të futen me çekiç në mënyrë të pjerrët dhe të alternuar në drejtime të ndryshmekrye.
 
Shënime për përdorimin e thonjve
 
Përveç paketimit (kuti druriduka ose arka) ose punime të vrazhda më të mëdha (gardhe, porta me grila metalikekom), nyjet nuk duhet të jenë kurrë të ndezurane bëjmë vetëm me ndihmën e thonjve. Përdoren gozhdë të mëdhenj (ndërtimor).as nuk janë vetëm për ato të përafërt të lartpërmendura punon dhe përdoren vetëm për të buta druri. Nëse do të ngulnim një gozhdë të madhe në torno druri të fortë, të punuar do të plasariteshin në drejtim të kokrrës së druritse. Le të kemi parasysh gjithashtu se ato qëndrojnë më mirë dy ose tre gozhdë më të vegjël, në vend të një më i gjatë dhe më i madh në diametër.
 
Përdoret për të mbajtur thonjtë më të hollëdo të jemi një çekiç i lehtë (shkopi prej 100 grafërsisht). Nëse kur shkruani Gozhda është e përkulur për shkak të një goditjeje të vendosur keqca ose për shkak se ai është shumë i dobët, ai duhet nxirreni dhe vendosni një tjetër. E saktegozhdimi i sediljes me një goditje anësoreme këto ndonjëherë mund të provojmë, por shpesh sedilja përhapet dhe bllokohet nuk do të kemi sukses.
 
Ndërrimi i thumbave
 
Problemi i zëvendësimit të thumbave mund të zgjidhet shfaqen në shtëpi kur, për shembull, dorezë mbeturinash me lon aluminipërafërsisht. Riparimin mund ta bëjmë në dy Gjeni në. Në rastin e parë (a), ata ngrihendo të heqim thumbanë e vjetër dhe do të vendosim një të re, me kokën ulur dhe mbështeteni atë në një sipërfaqe të rrumbullakët (vesi i dorës, çekiç i rëndë). Pastaj ne do të çekiç dhe rrihni me një formësues nga ana tjetër te trupi i ribatinës derisa të bëjmë kokë gjysmë e rrumbullakët. Në rastin e dytëçaj (b), do të vendosim një thumba të re me kokë gjysmë të rrumbullakët, kokë pushimivu në formësues (të cilin do ta rregullojmëfuqia e kapëseve të tavolinës), dhe ne do të mundim cheshtrydhni në pjesën e dalë të ribatinës, gjithçka derisa të mbushim vendin dhe jo derisarrahim kokën e mbytur të ribatinës (si tregohet në foto).
 

Artikuj të lidhur