Дрвени прозорци

Производство на дрвени прозори - дрвени и дрвени/алуминиумски

Производство на дрвени прозори

Производство на дрвени алуминиумски прозори

Производство на дрвени ролетни

Производство на дрвени прозори - дрвени и дрвени/алуминиумски

Што добивате?

Дрвени прозорци до тој степен што тие се украс за вашиот дом, а воедно имаат влијание и на затоплување/ладно во вашата куќа или стан. Ова ви обезбедува супериорно запечатување и повеќеслојно термичко стакло, за кое се одлучивме уште од самиот почеток на производството на прозорци од дрво-дрво и дрво-алуминиум. Со висока заштита од надворешни влијанија, можеме да ви гарантираме долговечност на нашите прозорци и супериорна изолација.

Како произведуваме прозорци

Човечкото влијание е максимално елиминирано од производниот процес, а точноста на производството се сведува на десетини од милиметар со машинска обработка. Колку е важно да се производство на дрвени прозорци направено по мерка се одвива без компромис, што се однесува до обработката и прецизноста, толку е важно материјалот од кој се направени прозорците да се состои од компјутерски сушено дрво со содржина на влага од 10% до 13%, што е подоцна залепени во неколку слоеви и на тој начин се минимизира можноста за искривување . Оваа технологија се користи во нашето производство на дрвени и дрво-алуминиумски прозорци. Секако, што се однесува до стандардизацијата, ние се грижиме за тоа и ги следиме сите светски трендови во производството на прозори, а ексклузивно го застапуваме евро попустот и профилот на прозори за евро навртки, што е потврдено на светско ниво.

Компромиси

Можеме ли да го направиме поевтино? Одговорот е секако DA....ALI...

Секогаш при изборот на производител на прозорци, неизбежното прашање на клиентот е: „А колку би чинело“. Во рамките на компанијата направивме мало истражување во однос на цената на чинење на прозорците (цена која ги покрива само нашите трошоци за производство) и дојдовме до резултат дека можеме да понудиме прозорци и до 35% поевтино... но... Таква цена би вклучиле поевтини фитинзи наместо австриски Maco фитинзи, кои се синоним за квалитетни фитинзи. Потоа лак и помал број на заштитни слоеви, наместо трослојна апликација и лак кој е способен за растегнување, т.е. да се прошири и да се собира заедно со дрвото (во зависност од моменталните временски услови). Исто така, ако се користеше еднослојно или двослојно дрво наместо трислојно ламинирано дрво... итн.

Со оглед на политиката на компанијата, ваквата спецификација би била неприфатлива за нас. Она што го советуваме секој од нашите клиенти е (се разбира ако е можно) повеќе да ги погледне споменатите карактеристики отколку самата цена. Ако земеме предвид на пр. односот на површината на целиот ѕид во дневната соба со површината на прозорските отвори, ќе видиме дека прозорците заземаат значителен процент во овој сооднос и практично добивате огромна површина што не е ѕид , кој треба да ви обезбеди топлинска, безбедносна, бучава и секаква друга изолација како што обезбедува Ѕид.

Значи, нашиот одговор е - Да, можеме да произведеме ваков прозорец, но не е добар прозорец. Останувајќи верен на неговата политика“БЕЗ КОМПРОМИСИ" и ќе произведеме прозорци со следните карактеристики:

1. Трислојно ламинирано дрво - само така структурирано има минимални отстапувања во однос на свиткување

2. Maco и AGB фитинзи - синоними за квалитетни фитинзи

3. Vеднослоен термички стакло  - топлинска, звучна и УВ изолација

4. Бои и лакови - лак кој е способен да „работи“ заедно со дрво

5. Deventer - повеќекомпонентна заптивна гума, без мемориски ефекти

6. Канализирање на влезната вода - архитектура и облик кој нема непотребни вдлабнатини во кои би се задржувала водата

7. Метална рачка

Кој нарачува од нас

Она што ни оди во прилог е секако флексибилноста која ни дава можност покрај сериското производство да можеме да обработуваме и поединечни нарачки. Значи клиенти ни се физички лица, кои ја опремуваат својата куќа или стан, но и правни лица, за кои опремуваме згради и деловни простории.

Практично, од нејзиното лансирање, нашата столарска линија се продава во странство. За овие потреби направивме посебна линија на столарија во соработка со нашите партнери, за пазарот на Европската Унија (СК прозорец) и постојано го зголемуваме бројот на приватни куќи и деловни објекти во кои се инсталирани нашите производи.

Природните материјали се повеќе и повеќе преовладуваат во дизајнот на ентериер итн дрвени прозорци повторно го зголемуваат своето учество во градежната индустрија. Дрво-алуминиумските прозорци се совршена комбинација на природен и убав изглед (внатре и надвор) и со оваа комбинација практично нема потреба од одржување на прозорците.

Цените на стандардните димензии можете да ги видите со избирање на саканата варијанта подолу или цените на прозорите по нарачка, кликнете на: - Контакт

Како да го изберете вистинското стакло?

Составивме текст кој ќе ви помогне да ја изберете најдобрата чаша за вас. Ќе добиете конкретен одговор и објаснување, ќе заштедите многу пари, но и ќе бидат скршени предрасудите кои ги имаат 95% од луѓето.

Прочитај повеќе

Цени за прозорци

Дрво на профили

Дрвен еднокрилен прозорец

Профил Дрво/Алуминиум

Дрвен двојен прозорец

Цени на балконски врати

Дрво на профили

Дрвена еднокрилна балконска врата

Профил Дрво/Алуминиум

Дрвена двокрилна балконска врата

Сертификати

Сертификат за окови
Сертификат за окови
Сертификат за окови