cat lan varnishes

Agen pewarna lan agen protèktif

Iki minangka zat sing sawise ditrapakepadha ninggalake lapisan lancip ing lumahinglapisan koratif utawa protèktif (utawa loro-lorone lan liya-liyane). Apa sing dibutuhake saka iki tegese: plasticity apik sing ngidini entuk seragamlapisan nog, reception sampurna kanggo dhasar, urip beting cukup lan setengahfastness werna. Agen pewarna kita klasifikasi miturut zat sing nggawe wong munggah.
 
Cat adhedhasar banyu
 
Cat berbasis banyu digunakake minangka pelarutpamisah banyu. Padha gampang kanggo aplikasi lan cepet wis garing (kira-kira 2 jam). Sing spesifikumum nggunakake lukisan plester lan saka beton.
 
Susu jeruk, sing dipikolehi kanthi tuwuhkaro slaked jeruk, kang digunakake kanggo Ecopewarnaan nomic, nanging ora bisa ditolak: yen kita gosok malah sethitik, crumbles. jeruk kapurora werna, kang uga ditampa ing mortir, nanging ora plester lan putty, arang padha nggunakake salah siji amarga urip cendhak, salah siji amarga income miskin ing basis. Kita bisa nindakake luwih akeh kanthi warna jerukstabil karo sawetara hardeners. Sakakita bisa njaluk array dhawuh saka werna kanthi nambah werna liyane menyang solusiAku ngambang ing banyu.
 
Cat adhedhasar plester lan lem ora paling apikluwih tahan kanggo mbusak lan nggunakake mung kanggo panggonan. Kita nggawe wong nggunakake jinis plester khusus ing prahu kang kita knead lan dissolve ing banyudi, kita bakal naleni sampeyan karo lim. Paling akeh ing nggunakake, kanggo kepraktisan, lim selulosa ing Ijuska. Sawise sanalika kita moisten ing banyu, iku tuwapit luwih utawa kurang kandel pasty campuran. Macem-macem warna gampang dipikolehi nggunakake cat vinyl adhedhasar banyu. woAku ora bisa nindakake iku ing basis saka plester lan lim aplikasi ing lapisan lawas. Sadurunge sing anyar pewarna, kita kudu nggunakake, yen iku basa saka plester, copot nganggo spons lembab nganti tekan plester gundhul. Yen substrate plester, uga kita kudu ngeruk ing udan.
 
Tempera utawa werna banyu sing ora bisa dikumbah, dibentuk nalika garing cukup film tahan. Nanging film kasebut metu ing kontak karo banyu. Sadurunge padha nindakake werna iki kaiket dening dadi panas karo lem khusus. Dina iki, akukuning, resorts kanggo wis disiapake prokutipan. Lapisan lawas saka tempera moiku luwih angel kanggo recoat paling sapisan, nanging yen perlu tekan plester, kudu dikerok. Werna banyu sing bisa dicuci mesthi produk sing cocok kanggo kanggo menehi kapercayan sing paling gedhe. Mobisa Applied kanggo nomer akeh material (sembarang jinis mortir, kayata lan ing kayu) lan digawe ing sudhut spektrum werna. gampang mbentuk akeh banyu lan lapisan tahan gesekan, ora padha ngidini tembok kanggo "ambegan". Mokanggo aplikasi lapisan anyar ing ndhuwur sing lawas werna sawise wisuh prasaja deningdileksanakake. Warna paling anyar saka jinis ikititanium putih tuwuh minangka pigmen utama lan minangka pengikat resin sintetik. banyu cat kanggo aplikasi ing latar padha rada beda saka sing kanggo primauga saka njaba lan sing dening kualitas Binder (ing urutan, vinyl lan akrilik) lan pigmensing, ing kasus pisanan saka padhang, ing kasus kapindhogom, arang banget tahan kanggo cahya. Isih werna banyu kanggo digunakake ing bagean njaba bangunan kita bisa aplikasi uga kanggo kamar interior, nanging ora kosok baline.
 
Lakovl
 
Lacquers digunakake minangka solvent zat sing beda, sing nguap luwih cepet utawa luwih alon. Padha digunakake utamané kanggo nutupi kayu utawa lumahing logam, kang formulirraju lapisan banget tahan, impermeable kanggo banyu. Varnish sing cetha yaiku kang nalika Applied kanggo sawetara lumahingril ngijini sampeyan kanggo ndeleng tegesedheweke. Varnished pigmen, ing tangan liyane, ninggalakepadha ngeculaké film colored. Email iku khusus jinis varnish sing menehi lumahing mengilaplapisan ski.
 
Gumantung ing alam saka macem-macem comIng tembung liyane, kita mbedakake sawetara kategoriria saka varnish. Lemak Yakovs ana ing pangkalan lenga volatile (paling asring digodhog lenga linseed) lan resin alam. Kaya pelarut sing digunakake yaiku turpentine lan padha garing ing enem jam ing paling awal. tanpaperang varnishes saka jinis iki digunakake biasane kanggo nutupi wit kang mangkono dilindhungi, nanging uga prau karakteristik, serat tetep katon. Pigmen sing padha kalebu ing panutup, lorosaka Iakov digawe saka "seng putih" lan »titanium putih", karo ekstra khusussaka cat minyak supaya entuk sing luwih gedhe pilihan saka macem-macem werna. Kajaba kanggo varnishsaka kayu lan wesi (logam), iki ladhuwit recehan asring Applied kanggo entuk lumahing impervious menyang njabaiku lan tembok njero. Synthpolish digawe saka sintetisresin kih, nganggo utawa tanpa aditif prilengo native dipun bibaraken ing cocogsolvents kuwat. Ora ana warna varnishes, apa enamel, duwe aplikasi sing padha uga varnishes lemak, kangpadha bungah-bungah amarga luwih tahan asor lan agen atmosfer, lanwektu saya suwe saya suwe (kira-kira telung jam).
 
Varnish adhedhasar alkohol minangka solusi resin khusus (tipe kopal) ing alkohol. Lan varnishes lan enamel tanpa warna padha ora digunakake kanggo menehi kanggondhuwur "tangan" nanging mung kanggo dhasar amarga padha menehi asil biasa-biasa wae.
 
Nitrocellulose varnishes ngemot tambahan pelarut khusus lan alam i bahan plasticizing gawean lan resin. Iku ciri dhasar nguap (garing) ing najing short term (ing bab 30 menit) lan ya mbentuk lapisan sing tipis banget. Saka iku Kanggo alasan iki, semprotan paling asring ditrapakekaro, ora nganggo sikat (didol ing  botol semprotan). Padha digunakake akeh kanggo lukisan logam, lan padha menehi asil apik asil ing kayu lan tembok paling umumnim substrate.
 
enamel adhedhasar banyu, padha nyederhanakake varnishes cilikdianggo amarga padha ora mbutuhake sembarang preparation awal saka werna dhasarma (warna dhasar). Lan apa ora mbutuhake solvents khusus, wis uga bisa larut ing banyu kosong nggantosi ora kauntungan cilik. Meja babagan resistensi, sinar lan daya tahan, padha ora luwih lemah tinimbang sing tradisional enamel.
 
varnish enamel 
Cat protèktif lan varnishes
 
Cat protèktif lan varnishes kudu nglindhungi lumahing kang lagi Applied lan ya mangkono padha entuk konservasi apikterial. Meh saben masalah connggodha bisa ditanggulangi kanthi mangsuliproduk liyane.
 
Varnish anti banyu, kaya sing ana ing dhasar silikon, minangka cairan transparan sing padha nglindhungi lumahing saka Kelembapan lan ora ngganti penampilane. Padha asring ditrapake ing njabaora tembok.
 
Lacquers adhedhasar polyester lan polyureatana mbentuk pro protèktif ing witlapisan sing impermeable kanggo banyudawa lan cukup tahan kanggo goresan. Padha digunakake kanggo jubin kayu lan pigura jendhela, lawang lan ing umum, njabasaiki tukang kayu.
 
Antibakteri, antiparasit lan nyenengakewerna gicidal nglindhungi saka serangan parasit ora mung kayu, nanging liyane bahan (mortir, beton, watu, opengendi). Dheweke ora beracun lan udan ora bisa mateni jubin.
 
Cat anti-uyah ditrapake thcom ing tembok rusak dening saltpeter. Sadurunge, tembok kudu umur karo sikatayo padha resik-resik. Padha ngawula minangka basis kanggo lukisan, nginstal wallpaper utawa sawetara tutup tembok liyane.
 
Pungkasan, ayo ngomong yen dheweke ana lan cat non-kobong sing nglindhungi kayu lan bahan mbebayani liyane inflammablebeban geni. Padha bisa dicegah metu saka geni sing luwih gedhe amarga sawetara wektuapa hubungane, rokok lali, lsp. Padha ditrapake ing lapisan sing kira-kira kandel sepersepuluh milimeter ing kayu, karton, plywood, masonite. Sesambungan karo geni, werna nggawe jenis umpluk ngalangi sing nyegah geni teka menyang kontak karo materi kang cat ditrapake. A jinis beda Cat tahan geni kanggo reaksi kayu kanthi nyegah karbonisasi (carbonusization) lan nyimpen karak mechanicalbahan saka kayu.
 
cat lan varnishes 
Tegese kanggo nyiapake substrat
 
Tegese kanggo nyiapake substrat yaiku werna sing ditrapake nganggo sikat kaya pisanan tangan ing lumahing kanggo nggawe mengko luwih apik ditampa ing ngisor iki, final »ruke". Padha bisa dadi:
 
-cat insulating, kang cokotanmiwiti porositas substrat (plaster, kayu) lan nyegah yen wis rampung Noda pecah amarga pewarnaan sing beda panyerepan;
 
- werna dhasar kanggo nyediakake basa ing kayu, kaya cementite lan liya-liyane padha ngisi pori-pori kayu lan nggawe lumahing alus kanggo varnishing mengko,
 
-cat anti-corrosive ditrapake kanggo logam kanggo nyegah karat.
 
Kanggo maksud iki, kajaba timbal klasiknog minium (timbal oksida) ing Minyak flaxseed asring digunakake lan produk sintetik karo pigmen adhedhasar kromium lan wesi oksida, kang kauntungan iku luwih cepet padha. Ana uga produk sing isih garing luwih cepet - rata-rata sak jam, Wisuh conto werna ngidiniluwih apik nampa lacquers ing logam, lan padha perlu minangka tangan pisanan ing logam galvanis ing kang digunakake ora bisa nampa lapisan varnishes umum.

Artikel sing gegandhengan