Mesin universal

Mesin universal

 Minangka akeh orane tumrap sekolah saka karya bisa rampung bebarengan ing mesin gabungan, nindakake operasi teknologi beda. Mesin kasebut bisa nggabungake fungsi planer, bor, saw lan mesin panggilingan utawa band saw, planer, circular saw, mesin panggilingan lan bor.

Mesin gabungan DH-21 nduweni karakteristik teknis ing ngisor iki:

  • Jembaré planing maksimum 285 mm
  • Dhiameter pengeboran 30 mm
  • Dhuwuré pengeboran 130 mm
  • Circular saw diameteripun 250 mm
  • Jembaré panggilingan maksimum 80 mm
  • Penggilingan ambane nganti 30 mm
  • Kacepetan lelungan 9 lan 14 m / min
  • Dhiameter sirah rotary kanthi pisau planer yaiku 120 mm
  • Jumlah revolusi saka sirah karo piso 2200 rpm
  • Daya motor listrik 6 kW

20190928 083320

Gambar 1: Mesin Universal PBB

Mesin gabungan entheng KS-2 kasusun saka sirah biasa karo pisau planing, kanthi jembar planing 200 mm, gergaji bunder (circular) sing bisa motong papan lan billet nganti ketebalan 0 mm, lan band saw kanthi diameter gembong liwat kang agul-agul liwat band saws - 350 mm. Daya motor listrik mesin bubut iki 1,6 kW.

Mesin PBB entuk perhatian khusus (gambar 1). Nduwe dhukungan sing bisa diputer ing kabeh sudut lan motor listrik ing poros sing ana alat pemotong (gergaji bunder, macem-macem pemotong panggilingan, piring penggilingan, lan sapiturute) bisa diatasi lan karo wong-wong mau, nglereni, planing, panggilingan, pengeboran, nglereni saka wulu bisa dileksanakake lan grooves, dovetails, etc., total 30 operasi beda (anjir. 2).

20190928 083922 1

Gambar 2: Jinis pangolahan mesin UN

Mesin PBB nduweni karakteristik teknis ing ngisor iki:

  • Kekandelan maksimal materi sing bakal dipotong yaiku 100 mm
  • Jembar paling gedhe saka papan yaiku 500 mm
  • Dhiameter paling gedhe saka circular saw yaiku 400 mm
  • Sudut rotasi motor listrik ngubengi sumbu horisontal yaiku 360o
  • Sudut putar 360 derajato
  • Angkat paling gedhe - stroke saka console rotary 450 mm
  • Dhukungan stroke 700 mm
  • Daya motor listrik 3,2 kW
  • Jumlah putaran motor listrik saben menit yaiku 3000
  • Bobot mesin bubut yaiku 350 kg

Artikel sing gegandhengan