Lathes kanggo nggawe profil bunder lan nyalin lathes

Lathes kanggo nggawe profil bunder lan nyalin lathes

 Lathes dimaksudaké kanggo produksi bagean shaped saka kayu, kang duwe sumbu geometris lurus. Lathes iki dipérang dadi lathes sentris karo plate planing, lathes ngarep lan kanggo karya mesin khusus.

Indikator teknis dhasar kanggo ngowahi lathes yaiku dhuwur saka spike lan jarak paling gedhe ing antarane, diameter paling gedhe saka unsur sing bisa diproses kanthi hollowing. Ing perusahaan industri konstruksi kanggo pangolahan kayu, mesin bubut TV-200 kanthi karakteristik ing ngisor iki paling asring digunakake:

  • Dhuwur spike bubut 200 mm
  • Jarak antarane spike 1500 mm
  • Jumlah putaran spindel saben menit 250, 400, 1000 lan 2500
  • Diameter paling gedhe saka unsur sing diproses:    
  • ndhuwur dhasar 380 mm
  • ndhuwur sisih ndhuwur support 80 mm
  • penggalian 600 mm

Lathe iki kasusun saka ngadeg, sirah ngarep lan mburi, motor listrik lan planing plate lan support.

Piranti bubut yaiku lading, pahat bubut lan pipa bubut. Pisanan digunakake kanggo pangolahan kasar pisanan, lan sing kapindho kanggo pangolahan apik. Ing proses ngowahi, obyek sing diproses muter, piso obah ing garis lurus, sejajar karo sumbu unsur. Gerakan piso ditindakake kanthi tegak karo sumbu unsur sing diproses. 

Lathes kanggo produksi profil babak digunakake kanggo produksi rod babak kanggo fastening unsur bangunan, kanggo Processing unsur kanggo Furnitur mbengkongaken, etc.

Alat bubut kanggo nggawe profil bunder yaiku sirah puteran kanthi set lading, lading sing diuripake menyang bolongan sing dilewati unsur nalika diproses. Konstruksi sirah puteran kanthi piso kasebut bisa dipasang lan dicopot kanthi gampang lan cepet.

Kanggo produksi bar bunder, mesin bubut KPCA - 2 digunakake, sing bisa digunakake kanggo ngolah bar kanthi diameter 10 nganti 50 mm lan dawane nganti 500 mm.

  • Lathe iki nduweni papat kecepatan feed 15, 20, 30 lan 40 m / min
  • Jumlah révolusi sirah kanthi piso saben menit nganti 4000
  • Daya motor listrik sing nyopir sirah yaiku 4,5 kW
  • Daya motor listrik sing nggawe shift yaiku 1,2 lan 2,2 kW

Lathe iki kasusun saka basa, support sirah karo piso, kang sirah karo piso tetep, mekanisme feed karo mancep ngarep lan mburi lan guide. Motor listrik diselehake ing dhasar ing piring sing ndhukung, sing muter poros utama lan sirah nganggo lading liwat sabuk segi telu, lan motor listrik kanggo pamindhahan kanthi katrol transmisi rong tahap.

Lathes salinan dimaksudaké kanggo produksi unsur kayu simetris lan asimetris shaped. Padha dipérang dadi transversal-copiers, longitudinal-copiers lan ngarep-copiers. Wangun lan dimensi rincian ditemtokake dening wangun lan dimensi model mesin fotokopi, sing disambungake kanthi kinematis dening alat pangolahan.

Lathes nyalin transversal dimaksudaké kanggo nyalin mbentuk macem-macem rincian.

Karakteristik teknis mesin bubut iki:

  • Dhiameter unsur sing bakal diproses nganti 200 mm
  • Dawane paling gedhe saka unsur kayu yaiku 600 mm
  • Dhiameter sirah piso 250 mm
  • Jumlah révolusi sirah kanggo piso nganti 3000 rpm
  • Kacepetan gerakan kepala piso menyang unsur sing diproses yaiku 0,3 m / min
  • Durasi siklus kerja yaiku 10 detik
  • Length wektu manggonke unsur antarane spikes 5 sec.
  • Produktivitas mesin bubut ing siji shift yaiku 2500 unsur
  • Daya motor listrik kanggo gerakan sirah piso yaiku 1,6 kW
  • Daya motor listrik kanggo pamindahan yaiku 1,7 kW

Lathes nyalin longitudinal dimaksudaké kanggo produksi unsur asimetris fashion kanthi nyalin miturut model salinan. Alat nglereni mesin bubut iki pindhah saka siji mburi menyang sisih liyane miturut wangun njaba saka copier-model, kang muter bebarengan miturut unsur sing diproses.

Mesin bubut multi-spindle copy-sculpture dimaksudaké kanggo produksi macem-macem tokoh, kanggo produksi ukiran, relief patung, dolanan bocah lan karya seni-kopi liyane.

Kanggo ngolah permukaan sing rata lan relief, kanggo ngebor bolongan, nggawe ornamen saka macem-macem wujud, alur, kanggo pinggir panggilingan, lsp. lathe penggilingan salinan karo spindle ndhuwur merek VFK-I digunakake, ing ngendi bolongan kanthi diameter nganti 36 mm bisa dilatih.
Karakteristik teknis mesin bubut iki yaiku:

  • Ukuran meja 1170 x 700 mm
  • Dhuwur sumbu spike saka pangkalan yaiku 600 mm
  • Gerakan vertikal meja 140 mm
  • Gerakan kumparan vertikal 130
  • Jarak maksimal saka pasuryan spike menyang meja 472 mm
  • Sudut rotasi saka sirah spindle ± 360o
  • Revolusi spindle saben menit 18000

Motor listrik nampa listrik saka trafo frekuensi, sing mundhak dadi 300 siklus per detik.

Lathes salinan arang digunakake ing perusahaan industri konstruksi.

Mesin bubut penggilingan salinan kanthi spindle ndhuwur merek asing digunakake uga mesin bubut vertikal biasa kanggo ngebor bolongan bunder lan alur, kanggo nggawe ornamen, kanggo nggawe unsur kanthi wangun curvilinear miturut cithakan, lsp.

Artikel sing gegandhengan