Pangatusan kayu ing petrolatum

Pangatusan kayu ing petrolatum

 Ing perusahaan pangolahan kayu ing industri konstruksi, pangatusan kayu sawn uga digunakake ing petrolatum. Petrolatum minangka limbah sing dipikolehi sajrone pangolahan lenga petroleum kanggo pelumasan.

Iki minangka campuran parafin, ceresin lan lenga viscous sing diresiki. Ing suhu 20petrolatum nduweni werna kuning jerami. Gravitasi spesifik kira-kira 0.9, titik lebur 250o, suhu curing 50o. Konsumsi petrolatum kanggo pangatusan 1m kayu konifer antara 20 nganti 25 kg. Rega pangatusan kuwi luwih murah tinimbang rega pangatusan ing kamar pangatusan.

201909101

Gambar 1: Piranti kanggo pangatusan kayu ing petrolatum: 1 - trek Decoville; 2 - wadhah; 3 - rel crane; 4 - crane; 5 - ventilasi ing sadawane kabeh bangunan; 8 - register pemanasan; 9 - beton slag; 10 - insulasi lempung

Pambangunan pengering minyak bumi (gambar 1) gampang banget. Iku kasusun saka tank baja ditempelake ing jugangan beton lan diantrekake karo wol slag kanggo jampel termal. Ing ngisor tank ana pipa kanggo pemanasan petrolatum, ing ngendi uap utawa gas buang mlebu. Kayu sawn diselehake ing wadhah khusus, sing diturunake menyang tangki kanthi petrolatum sing digawe panas nggunakake roller listrik.

Suwene pangatusan gumantung ing suhu, sing kanggo bahan kayu alus sing tipis bisa tekan 140o lan kanggo wong lemu maksimal 110o. Miturut data, kayu gergaji kanthi ketebalan 25 mm saka kelembapan 45% nganti kelembapan 15% garing sajrone 3 jam, lan ketebalan 40-45 mm - sajrone 8 jam. Bagean 100 x 100 mm dikeringake sajrone 22-24 jam, kira-kira 15-20 kaping luwih cepet tinimbang pangatusan ing kamar uap.

Sawise pangatusan, materi kasebut kudu disimpen ing kamar sing adhem utawa ing gudang suwene rong nganti telung dina, sawise bisa diproses ing mesin.

Kualitas pangatusan saka kayu coniferous lan coarsely keropos rampung marem. Kayu ek lan kayu spesies konifer saka bagean salib gedhe nalika garing ing petrolatum menehi akeh kethokan amarga pembentukan retakan internal. Petrolatum nembus ing jero kayu pangatusan nganti ambane 2 mm; kanthi iki, kayu kasebut antiseptik, nanging kulit petrolatum, sing dibentuk sajrone proses iki, nggawe angel ngolah kayu nganggo mesin. Kajaba iku, distribusi kelembapan sing ora rata bisa diamati ing kayu gergaji sing garing, sing beda-beda gumantung saka 6 nganti 14% gumantung saka jinis kayu.

 

Artikel sing gegandhengan