Karakteristik gaiters

Karakteristik gaiters

Mekanisme kanggo obah log bisa terus-terusan utawa intermiten. Kanthi gerakan terus-terusan, log obah terus-terusan lan roto-roto sajrone stroke kerja lan nganggur saka pigura gater. Kanthi gerakan intermiten, log gerakane mung kanggo siji bagéan saka saben rotasi poros - intermittently. Gerakan intermiten bisa ditindakake sajrone nggarap gater utawa nganggur.

Gerakan terus-terusan digunakake ing gatekeepers pindho tingkat obah cepet karo nomer dhuwur saka révolusi; gerakan intermiten - ing gaiters alon-obah karo nomer kurang saka révolusi.

Kanggo ngethok log ing talang, perlu yen saws ing talang duwe kemiringan tartamtu. Gedhene slope linear ditemtokake dening pola gerakan sing terus-terusan: 

y: Δ / 2 + (1/2) mm; kanggo gerakan intermiten sajrone stroke kerja y = 2 nganti 5 mm; kanggo gerakan intermiten nalika idling y = Δ + (1/2) mm.

Ing kene, y minangka nagi saka saw ing pigura, mm; Δ - gerakan log utawa balok sajrone siji rotasi roller gater, mm.

20190926 160715

Gambar 1: Inclinometer kanggo ngukur jumlah inclination saka saw

Overhang (kecenderungan) saw dipriksa nganggo gauge overhang. Gauge overhang kasusun saka loro ngudani baja sing disambungake menyang peserta ing ndhuwur, lan ing mburi ngisor karo Strip transverse karo expression kanggo wacana saka meneng tensioning karo nut kupu. Tingkat semangat dipasang ing siji strip baja. Inclination diwaca ing mm ing dawa stroke pigura ing ukuran, kang dumunung ing ngisor aksesoris (anjir. 1).

Kanggo nglereni papan utawa balok saka kekandelan sing dibutuhake ing antarane gergaji ing pigura, sisipan (pembagi) dilebokake, ambane persis karo kekandelan balok sing bakal dipotong.

Spanung minangka seperangkat gergaji ing pigura kanthi jarak sing disetel ing antarane, kanthi basis kayu gergaji saka dimensi sing dibutuhake. Kekandelan insert ditemtokake miturut rumus S = a + b + 2c mm. Where S punika kekandelan insert; a - kekandelan papan nominal; b - keluwihan kanggo pangatusan; c - ukuran panyebaran untu ing sisih siji. 

Sisipan (gambar 2) digawe saka kayu garing (kanthi kelembapan maksimal 15%) birch, chub, beech, awu.

Gambar 20190926 161427

Gambar 2: Sisipan (pembagi)

Tunjangan pangatusan ditambahake ing ukuran lebar lan dawa saka kayu konifer gergaji - pinus, cemara, cemara, cedar lan larch, sing dipikolehi sajrone nglereni campuran (kanthi susunan tangensial-radial cincin taunan) saka log udan utawa nalika nglereni udan. kayu sawn kanggo mesthekake nggayuh dimensi sing dibutuhake saka materi ing negara garing.

Kayu sawn saka conifers enumerated dipérang dadi rong klompok miturut ukuran saka keluwihan pangatusan: pisanan kalebu pinus, cemara, cedar lan cemara, kaloro kalebu larch.

Pengukuran kekandelan lan ambane kayu gergajian kanthi kadar kelembapan awal luwih saka 30% lan kadar kelembapan pungkasan 15% diwenehi ing Tabel 1. 

Tabel 1: Ukuran kanggo pangatusan kayu konifer sawn, mm

Ukuran kayu sawn miturut kekandelan lan jembaré sawise pangatusan, mm (kanthi asor 15%) Exaggeration
Pinus, cemara, cemara, cedar (kelompok I) Larch (kelompok II)

6-8

10-13

16

19

22

25

30

35

40

45

50

55

60

65

70

75

80

85

90

100

110

120

130

140

150

160

170

180

190

200

210

220

240

260

280

300

0,5

0,6

0,8

1,0

1,0

1,0

1,5

1,5

1,5

2,0

2,0

2,0

2,5

2,5

2,5

3,0

3,0

3,0

3,5

3,5

4,0

4,0

5,0

5,0

5,0

5,0

6,0

6,0

6,0

7,0

7,0

7,0

8,0

8,0

9,0

9,0

0,7

0,8

1,0

1,5

1,5

1,5

2,0

2,0

2,0

2,5

2,5

2,5

3,5

3,5

3,5

4,0

4,0

4,0

4,5

4,5

5,0

5,0

6,0

6,0

6,0

6,0

8,0

8,0

8,0

9,0

9,0

9,0

10,0

10,0

12,0

12,0

Nalika nglereni log utawa balok kanthi kandungan kelembapan ing ngisor 30%, ukuran keluwihan diitung minangka prabédan antarane ukuran keluwihan kanggo kelembapan pungkasan sing dijaluk lan keluwihan kanggo kelembapan kayu sing ana. Kayu gergaji saka spesies kayu atos, sing kalebu beech, hornbeam, birch, oak, elm, maple, awu, aspen, poplar, dipérang miturut jumlah pangatusan dadi rong klompok kanggo arah tangensial lan dadi rong klompok kanggo arah radial.

Klompok pisanan kalebu birch, oak, maple, awu, alder, aspen lan poplar, lan kaloro - beech, hornbeam, elm lan linden.

Kanggo kayu sawn setengah radial (kanthi arah biji tangensial-radial), tunjangan sing ditemtokake kanggo kayu kanthi arah biji tangensial kudu diwenehake. Overmeasures kanggo kekandelan lan jembaré kanggo kayu sawn ing arah tangensial lan radial karo kandungan Kelembapan awal 35% abs. lan liyane lan kanthi asor pungkasan 10 lan 15% abs., lan gumantung saka klompok kasebut, ditemtokake miturut tabel 2.

Tabel 2: Overmeasures kanggo kayu sawn spesies kayu atos, mm

ninasw

 

 

Artikel sing gegandhengan