mebel upholsteri

Ngganti pelapis perabot lan pelapis lawang

Furnitur upholsteri
 
Prosedur upholstering - iki ora kabeh prasaja lan mulane mung disaranake kanggo wong sing duwe tangan dexterousproyek - kita bakal nerangake ing siji proyek liyane Kerep, singpacing kursi.
 
Karya diwiwiti kanthi mbongkar kursi lawas. Sajrone balapansampeyan kudu mbayar manungsa waé kanggo flaps lan elinga struktur upholstery lan uga ati-ati supaya ora ngrusak materi, amarga kita bakal nggunakake maneh. Nanging ayo ndeleng apa bahan kasebut perlu kanggo upholstery? Kaping pisanan, jawaban dibutuhakepengisi raging: suket segara, jerami rami, kapas, jumlah macem-macem rambute kewan utawa, apa sing paling nggunakake: bahan latisel lan busa. Pembawa uga dibutuhake tape (tekstil, karet lan logam), kain jero (twill, molino, kain lining), spring lan peraga wallpaper liyane (kertas, senar, benang, senar hiasan, kuku hiasan) lan pungkasane kain, kulit utawa kulit buatan kanggo nutupi. Mesthi, alat sing cocog uga dibutuhake: palu, alat kanggo ngekstrak materi lan kuku, kanggo ketegangan tape, jarum lurus lan bengkok, jarum kanthi ujung loro, tang, gunting, pita ukur, benang jahit lan gunting lembaran logam.
 
Kepiye carane furnitur upholstered kudu dibukak? Pisanan kita kudu mbusak kuku hiasan lan wallpaper individu a banjur copot kain panutup. Yen kain isih ana ing kondisi apik, banjur kudu di resiki kimia, lan yen wis lungse, banjur kita kudu tuku anyar. Sawise iki sampeyan kudu nyopot molino (kain sing nutupi wulu) uga wulu. (Disaranake ngganti katun lawas karo sing anyar.) Banjur kudubisa mbusak kanvas, suket segara, spring uga suket ndhukungke. Afro (rambut) sing wis dibusak kudu di resiki bledug lan kegores maneh, utawa yen ora bisa, banjur kanggo proses kanthi tangan. Pungkasan, springs kudu dipriksa lan digantising rusak lan mulur. Kita uga kudu ngganti kaset lawas lan ora cukup kuwat.
 
Pelapis kursi
 
Sawise disassembly, nyiapake alat lan akuisisi sing anyar materi bisa diwiwiti karo upholstery. Carane kita bisa baleni. upholsteri saka kursi? Kursi sing dilapisi biasane dilengkapi sumber dhuwur 9-12 spring lan yen upholstery lawas ora dadi akeh springs perlu ditambahi. (Kursi lengen mbutuhake jumlah spring sing padha, mung ing dhuwur sing luwih cilik.)
 
Strip kudu dipasang ing pigura kayu sing wis diresiki. Selehake mburi tape ing pojok ngisor pigura lan 2 cm adohkanggo dipaku saka mburi nganggo telung kuku. Banjur bagean 2 cm waras lan kuwat ndandani karo limang kuku. Sawetara ngudani tresupaya padha duwe jarak bebarengan 3-5 cm lan ing pungkasan baris lan sijine baris melintang saka ngudani vertikal lan ngudani transversal sing intertwined. Iku penting banget sing nyudo uga tightened lan mulane mau, sadurunge kita ndandani mburi free, iku kudu tensioned karo alat tensioning. Yen kita ora duwe alat kasebut, kita uga bisa nggunakake slat kayu sawn kanthi bagean bunder. Tkita narik ruck menyang bukaan potong saka slat lan twisting slat, sing sadurunge ditekan ing sisih kursi, kita ngencengi tape. Mesthine luwih cepet tinimbang mengkokanggo dheweke, kain alus kudu diselehake ing antarane kursi lan slatsupaya ora ngrusak kursi polesan.
 
Sawise ngencengi tali, springs kudu dipasang. paling apik yaiku sumber sing duwe 5-6 benang. Springs kudu padha ngaso ing panggonan kang ngudani nyabrang, amarga cara iki padha bakal duwe daya mbeta kudu luwih gedhe lan padha kudu diselehake supaya pancingan ing wong ends ing baris siji katon ngiwa, lan ing liyane baris ing sisih tengen. Springs sing diselehake kanthi bener kudu ana ing sisih ngisor jahitan mburi kanggo ngudani, lan banjur Pethel kuku menyang pigura, ing padha arah karo baris springs lan dasi tali kanggo kuku iki spring ngiket. Siji ujung senar kudu diikat menyang paku, banjur ing saben spring, dasi tali ing rong panggonan, braid iku menyang spring lan pungkasanipun dasi menyang pucuk ing sisih liyane] sisih. Ing springs kudu disambungake ing cara sing padha ing arah transversal uga supaya padha tetep ing papat titik.
 
mebel upholsteri
 
Spring sing diikat kudu ditutupi kain spring (jute kain) lan nyepetake lapisan kanthi longgar nganggo kuku kain pelapis kanggo pigura. A "pengisi" diselehake ing kanvas kanggo springs, contone. dianyari rumput laut. Pengisi kudu dilebokake dhisik ing pinggir kursi, banjur ing tengah lan ing jumlah sing kanggo digunakake nalika lungguh padha ora krasa mata-mata. Awit kita wis roto-roto diselehake pangisi kita nyelehake kanvas ngisor, dipotong saka sargi, lan sementara kita kenceng karo pin. Kita bisa nindakake mbenakake final sakabisa ditindakake kanthi rong cara: 1. kencengake kanvas nganggo pin ing ngisor pinggiran sisih lan kanthi mbentuk pinggiran kita jahitan: 2. serge masang kuku menyang pigura. Kuku sing kudu dipalu saben 6-8 cm, pisanan kita ngetik mung setengah cara, kanggokita babagan kanvas lan narik ing kuku lan mung banjur klikmo kuku rampung menyang kayu.
 
Kanggo nyegah ngisi saka obah, kabeh upholsteri kudu jahitan kanthi jahitan sing rata. Ing pisanan pinggiran njaba buntel kudu ditampa antarane papat drijilan jempol lan driji ndhuwur kira-kira 5 cm saka panggonan pisanan prodevak, lan liyane ing kadohan witjaksono saka siji iki. Banjur rawuh Processing saka sudhut sak jog, ing vertikal sisih lan ing backrest. Biaya kudu disebarake maneh, nyetel lan, yen perlu, push ing ngisi karo jarum. Upholsterers kenal karo sawetara jinis jahitan pinggiran. Kita bakal njlèntrèhaké mung paling prasaja. Pisanan sampeyan kudu mbentuk pinggiran sudhut kanggo nyegah pangisi daya saka ngusapake lan banjur miwiti kanthi jahitan pisanan ing 4 cm saka pinggir. Jarum kudu dilebokake karo tangan tengen saka ngisor menyang ndhuwur, lan karo kiwa remet materi i ing wektu sing padha mbusak unevenness anapangukuran. Sawise jahitan pisanan, kita nerusake jahitan kanthi obah saka kiwa menyang tengen kanthi lurus, dawane 4-6 cm prodevi.
 
Kita miwiti jahitan kapindho ing kadohan saka sudhut, kanggo 2-2,5 cm obah saka kiwa menyang tengen karo prodevs padha. Saiki wis ana jarak bebarengan antarane toko individu mung 2-3 cm. Nalika njahit nganggo tangan tengen, banjur nganggo tangan kiwa kita mbentuk pinggiran lan flatten ngisi. Kanggo loro jahitan sampeyan kudu nggunakake tali sing apik lan kuwat sanajan sawise 4 - 5 jahitan saka ngisor sisih kanggo dasi jahitan supaya mengko, yen perlu, bisa nyenyet. Kanthi iki, pungkasane rampung tapaki ngisortatu ing ngendi klamben ndhuwur ditrapake.
 
Pangisi ora bisa tansah diatur supaya sawise jahitan saka kain ngisor rampung warata. Sisa bulges lan unevenness dibusak dening upholstery ndhuwur. Ndhuwur wangun final saka kain buntel uga bisa kawangun dening upholstering. Mulane, lapisan pengisi anyar kudu diselehake ing lapisan ngisor. Iki njamin kelembutan lan permukaan sing rata saka kain pelapis. Pisanan, sampeyan kudu ngisi depresi sing digawe nalika jahitan pinggiran lan jahitan, banjur lapisan anyar pangisi diselehake ing kekandelan 2-3 cm. Kanggo maksud iki paling apik kanggo nggunakake rambut alus, latisel utawa bahan busa. Ing lapisan pangisi ing ing pungkasan, lapisan tipis saka katun lan pinggir lapisan iki kudu diselehake kanthi rata nyeleh ing ngisor bahan ngisi kanggo nyegah pangisi mengko penetrated liwat kain saka "kain furnitur".
 
Tugas sabanjure yaiku nyelehake kain lining ing scrosaka Molin. Cara paling gampang kanggo masang lapisan iki jIki jahitan kanggo pinggiran. Ngatur molino, kang dimensi cocog lumahing upholstered, kudu mbalekake ing sudhut kanggo bab 1 cm lan nyepetake menyang papat sudhut karo lencana bagean upholstered. Banjur kempal kursi lengen kasebut kanthi teliti, bisa uga njagong ing, supaya molino adheres uga kanggo kain buntel lan tightened maneh karo lencana. Molino warata, tanpa kisut, kudu sewn kanggo sudhut karo jahitan mbukak.
 
paling apik. iku upholstery lan ditutupi karo soko saka sisih ngisor bahan tenunan sing padhet kanggo nyegah partikel tiba pengisi lan kanthi mangkono ngrusak lantai.
 
Saiki karya internal wis rampung lan kita bisa tekangombe lapisan. nginstal upholstery. Pisanan sampeyan butuh kain Cut menyang ukuran sing dibutuhake lan babagan uga ing meja supaya ora mbentang lan nggawe sanalika sawise instalasi lipatan. Kain sing digawe dowo kudu diselehake ing permukaantutupen lan pasang paku siji ing saben pojok papat. Banjur kencengake loro-lorone nganggo kuku, lan ing sisih ngelawankanggo nyenyet lan kenek karo tangan kita. Nalika tightening lan Alignment kudu diwiwiti saka tengah menyang pinggir kanggo nyegah creases. tightening kudu terus nganti permukaane rata. Ing sudhut kain kudu diklumpukake supaya lempitan malah lan diproses dening vendor didhelikake. manungsa waé! Lumahing uga dibutuhake ing kene dadi warata.
 
Yen kita pengin nyelehake hiasan ing pojok ngisor kursi string, banjur fastening saka kain kudu rampung tanpa pobali, ie kuku nganggo paku upholsteri kanggo kayu pigura lan nutupi kabeh kanthi jembar sing dikarepake. Yen kita pengin kita nggunakake kuku hiasan, kain kudu ditempelake menyang sisih ngisor pigura supaya bagean bisa mbalekake saka pinggiran kain kanthi jembaré kira-kira 1 cm lan dipaku kanthi apik nganggo kuku pelapis. Ing pungkasan, kita masang hiasan ing pinggir ngisor kuku, nggawe manawa padha ing kadohan padha.
 
Upholsteri lawang
 
Upholsteri lawang wis rampung ing konstruksising bisa ditindakake kanthi rong cara. Siji cara mbutuhake sing lawang, kang kita arep kanggo upholster, rampung warata, amarga upholstery banjur bisa diselehake langsung ing lumahing lawang.
 
materi sing dibutuhake
 
Isolasi: bahan busa alus, piring ketebalan Ukuran 20-30 mm sing cocog karo ukuran lawang (bisa uga saka pirang-pirang potongan). Lining: alus, elastis skanthi dimensi sing 10 cm luwih gedhe tinimbang dimensi lawang. Lim: sejenis lem bahan sintetik sing cepet garing. kuku. kuku hiasan wallpaper, ndandani kuku ngrokok 16x16 (gambar 1, bagean a.)
 
Gagang lawang lan kunci lembaran logam kudu dibongkar banjur copot lan selehake ing posisi horisontal. Gambar nganggo potlot pigura dening 1,5 cm saka pinggiran (anjir. 1, part b). Upholstery yen dikarepakesampeyan mung sisih lawang sing nyedhaki pigura, banjur sadurunge sadurunge gagang dismantled, lawang kudu ditutup lan whitenedmanggon jejere pigura minangka adoh minangka upholstery bakal pindhah. Saka tandha iki kanggo Pigura anyar kudu digambar 1,5 cm menyang njero. Piring Cut materi umpluk persis miturut dimensi saka unit ikipigura lan Cut metu panggonan sheet kunci ing (anjir. 1, bagean s). Kita butuh permukaan lawang lan permukaan papan busatutup karo lim lan kasebut kanthi teliti, nyelehake bahan umpluk ing putihpanggonan wadon lan lim (anjir. 1, part d.).
 
upholsteri lawang
SLIK 1
 
Banjur kudu disebar nganggo lem (kanthi ngunggahake pinggiran). sisih pinggir Papan umpluk lan lumahing ngisor lawang jejere pigura ing jembaré 3 cm (anjir. 1, part e). Awake dewe kudu ngenteni lim kanggo "nyekel" dicokot karo alat warata (Contone karo screwdriver luwih akeh) kasebut kanthi teliti, pencet lan nyetel ngisor pinggiran bahan umpluk banjur lem (anjir 1, bagean f.) Materi kasebut kudu diselehake ing basis sing disiapake kanthi cara iki linings langit, ngencengi lan ndandani saben 5 - 10 cm karo paku, supaya kuku mimpin ing mung setengah. Banjur rok dipotong, ninggalake 1 cm saka sing digambar okvrra (anjir. 1, bagean g).
 
Ing kunci, pinggiran dipotong sethithik, banjur panggonan gagang lan bukaan dipotong saka tombol (anjir. 1, part h.) Langit tetep ing sisih ngisor kanthi gluing banjur dipasang lembaran kunci. Ngencangake kuku kudu dijupuk metu individu (anjir. 1, part i.) Lan terus-terusan bali pinggiran rok lan ngencengi maneh kanggo ndandani nganti setengah karo kuku mimpin ing. Sawise iki, kanthi terus-terusannanging njabut kuku mbenakake, kuku hiasan kuku (anjir. 1 bagean j) Pisanan sampeyan kudu ndandani sudhut. Jarak maksimal antarane pucuk kuku bisa 1-2 mm. Care kudu dijupuk kanggo mesthekake yen pinggiran Gamelan, utawa kuku, aja ana ing njaba pigura sing ditandhani.
 
Yen lumahing lawang ora rata nanging ana lekukan, tutulsurgery kudu rampung ing basis khusus. Tambahan dibutuhake materi kanggo cara operasi iki yaiku: kayu lapis utawa papan kayu serat kanthi kekandelan 3-5 mm kanggo piring dhasar kanthi dimensi kanggo po 3 cm luwih cilik tinimbang ukuran lawang. Tutup pengikat: benang linen utawa tali tipis, tombol hiasan karo omotom langit.
 
upholsteri
SLIK 2
 
Kaping pisanan, perlu ing dhasar lan ing papan sing digawe saka bahan busa tarik kothak kanggo nyelehake tombol (jarak ing antaranegaris horisontal kudu 10 cm, lan garis vertikal 7,5 cm). Bolongan kudu dilatih ing persimpangan garis kasebut ing piring dhasar kanthi diameter 5 mm, lan bukaan ing papan digawe saka bahan busa diameteripun 30-40 mm. Openings ing Papan umplukkita bisa ngebor jala nganggo pukulan kulit (utawa ora ana saka sing, karo jamur kanggo scone karo sudhut cetha karo meksa lan ngowahi anjir. 1, part k.) Sawise ngebur bolongan kudu foamed lim materi (tanpa gluing sudhut), nyelehake pinggiran lan Ndandani pinggiran separo kanthi kuku sing dipalu. Utas linen sing kuwat kudu dilebokake ing bolongan tombol kanthi awl kanggo jahitan utawa benang jarum kanthi rong titik liwat bukaan - (anjir. 2). Sawise nglebokake tombol, senar kudu tatu paku kang diuruk separo banjur dipalu kuku kanggo ndandani mau. Saiki kita bisa njupuk metu kuku karo kang langit wis tetep lan nyepetake piring basa karo ngawut-awut kanggo lawang. Operasi liyane padha karo sing diterangake sadurunge. Kita bakal entuk efek sing padha yen kita tuku khusus kuku, kepala kang kita jas karo skairen. Kita nggambar rok nganggo kapur tukang net, kita pierce TCTerms sing cocog karo awl lan Pethel kuku karo alat kanggo ambane dikarepake. 
 
 

Artikel sing gegandhengan