dadi panas tengah

Pemanasan tengah (desain, pilihan elemen pemanas, sambungan artikel)

Pemanasan tengah
 
Pemanasan apartemen lan bangunan kulawarga sing luwih gedhe iku tradisionaliku ora pastime mangsa paling penake kanggo sing kompor. Pemanasan ing cara iki ora nyenengake ora mung amarga menehi karya bab pangopènan kompor, nanging uga amarga kudu disiapake bahan bakar, murub geni, ngresiki awu, lan kabeh iki apartemen nemu reged saka biasanipun amarga karya. Saliyane kekurangan kasebut, pemanasan karo kompor ora nyenengake kanthi estetis evenness saka distribusi suhu ora ketemu requirementsaka omah modern. Adhedhasar kanyatan kasebut, iku ora ngagetne sing ora mung ing bangunan anyar ing masyarakatproperti manuk unta, nanging uga ing bangunan kulawarga khusus saiki aplikasi sistem dadi panas tengah.
 
Skema pemanasan, prinsip operasi
 
Piranti kanggo dadi panas tengah (anjir. 1) kasusun saka sistem: boiler, unsur panas lan pipelines. Titik paling dhuwur iki saka sistem punika prau expansion. Kabeh sistem diisi banyu. Yen kita ngobong ing boiler, banyu uga digawe panas amarga kurang spesifik bobot dadi munggah, lan banyu panas diganti dening banyu sing wis digawe adhem mudhun ing unsur dadi panas (mulane wis spesifik luwih bobot). Banyu sing mili munggah liwat pipa menyang pemanas awak ana, menehi mati sawijining panas, cools lan bali menyang ketel.
 
piranti dadi panas tengah
SLIK 1
 
Mulane, amarga bedane gravitasi spesifik saka kadhemen lan anget banyu ing sistem nggawe aliran tertutup terus-terusan kang mbisakake sumber saka jumlah tartamtu saka panas dening dadi panas badan.
 
Daya sing mbisakake sirkulasi banyu amarga bedane suhu - utamané nalika dadi panas mung ing siji level - cilik banget lan mulane iku penting kanggo ukuran piranti adhedhasar petungan sing tliti lan akurat. Ing laku asring mengkono piranti, utamané kanggo s cilik lan individutanovs, project cepet lan adhedhasar data saka pengalamanva. Ora ana sangsi manawa bisa ditindakake kanthi cara iki kadhangkala kasil mbukak sistem dadi panas tengah, nanging luwih umum sing ora fungsi flawlessly, lan kasalahan asil wis luwih angel kanggo mbenerake salajengipun. 
 
Mula, kita ora kudu getun karo upaya nggawe petungan lan proyek sing dibutuhake, amarga mesthi bakal entuk bathi. Kita kudu ora kelangan kasunyatan sing sistem kuwi kudu ngawula kanggo urip.
 
Tugas pisanan ing ngrancang yaiku ngitung kabutuhaning jumlah panas kanggo dadi panas kamar sing dikarepake. perlu jumlah panas kanggo dadi panas cocog karo losses sawijiningoh Mundhut panas gumantung ing prabédan ing suhu njaba lan suhu kamar sing bakal digawe panas, saka koefisien saka wacana panas saka lumahing sing mbatesi diamati kamar uga ukuran lumahing iki.
 
Pitungan kudu rampung dhewe kanggo saben wilayah karo karo koefisien transfer panas beda lan beda ing spsuhu njaba lan internal. Jumlah saka mangkono dipikolehi parciasil bakal menehi jumlah panas sing dibutuhake papan. (Kanggo sing wegah nggawe petungan, kita nyathet sing mung petungan dhasar sing dibutuhake kanggo pitungan).
 
Jumlah panas sing dibutuhake diitung kanthi rumus:
 
Q=F * k (t- tk)
ngendi padha:
 
Q - jumlah panas sing ilang dening kamar, kkal / jam;
F - permukaan (tembok, jendela, lawang, lantai, langit-langit) liwat kang panas liwat, m2;
k - koefisien transfer panas kanggo permukaan sing diamati, kkal/m2° C
t- suhu internal sing dikarepake ing kamar, °C
tk - suhu njaba lumahing sing diamati, °C
 
jumlah panas sing dibutuhake
SLIK 2
 
Kanggo ringkesan sing luwih apik babagan aliran pitungan, kita bakal njupuk sing praktis contone. Tugas kanggo ngitung jumlah sing dibutuhake saka panas kanggo bangunan omah saka gambar no. 2. Data teknis yaiku: tembok partisi sing digawe saka bata keropos, ukuran 10 cm, plester ing loro-lorone, tembok utama 38 cm nglukis diplester ing sisih loro, lawang kaca siji, rrozor pindho karo pigura kayu. langit-langit karo kayu balok ing sisih loro ditutupi papan lan ing ndhuwur langit-langit loteng ditutup, lemah ing ngisor lantai. Minimal sing dikarepake suhu njaba - 20 ° C. Watesan panas liwat njaba jendhela:
 
Area: F = 1,5 x 2 = 3 m2
Koefisien transfer panas: k = 3,5
Bedane suhu: tb = +20°C, t= -20°C, tb - tk = 20 - (-20) = 40°C
Q=3 x 3,5 x 40 = 420 kkal/jam
 
Watesan panas liwat tembok utama njaba:
Area: F = 3 x 4 - area jendhela = 12 - 3 = 9 m2
 
Q = 9 jam 1,3 x 40 = 468 kkal/jam
 
Watesan panas liwat lawang menyang bale:
Area: F = 0,9 x 2 = 1,8 m2
 
k = 3
prabédan suhu: tb = 20°C; tk =16°C, tb - tk = 20 - 16 = 4°C
Q = 1,8 x 3 x 4 = 21,6 kkal/jam
 
Passage panas liwat tembok menyang bale:
Area: F = 3 x 3,5 - area lawang = 10,5 - 1,8 = 8,7m2
k = 1,6
prabédan suhu: tb - tk = 40 ° C
Q = 8,7 x 1,6 x 4 = 55,7 kkal/jam
 
Passage panas liwat tembok menyang WC:
Area: F = 1,5 x 3 = 4,5m2
k = 1,6
prabédan suhu: tb - tk = 2 ° C
Q = 4,5 x 1,6 x 2 = 14,2 kkal/jam
 
Watesan panas liwat tembok menyang kamar mandi:
Area: F = 1,9 x 3 = 5,7m2
k = 1,6
prabédan suhu: t- tk = 20 - (+24) = -4°C
 
Ing kasus iki, panas liwat saka jedhing menyang kamar, i.e. iku ora bab mundhut saka panas, nanging bab gain lan mulane iki Nilai ing mburi kudu disuda saka total panas dibutuhake.
 
Q = 5,7 x 1,6 x (-4) = -36,5
 
Ora ana bedane ing suhu antarane kamar individu, tinimbangnanging ora ana transfer panas, mula ora perlu tukang ramalnati.
 
Watesan panas liwat langit-langit:
Area: F = 3,5 x 4 = 15 m2
k = 1,5
prabédan suhu: t- tk = 20 - (-12) = 32°C
Q = 15 x 1,5 x 32 = 720 kkal/jam
 
Watesan panas liwat lantai:
Area: F = 15m2
k = 1,5
prabédan suhu: t- t= 20 - (-2) = 22°C
Q = 15 x 1,5 x 22 = 495 kkal/jam
 
Total panas sing dibutuhake:
 
420
468
21,6
55,7
14,2
720
495
-----------
2194,5 kkal/jam
 
Nilai sing dipikolehi kanthi cara iki kudu ditambah kanthi tambahan kayata sangu sisih donya, sangu angin lan sangu kanggo gangguan saka dadi panas.
 
Aksesoris angin:
Wilayah normal: kanthi tembok njaba kanthi bukaan:
10% kanthi pirang-pirang tembok njaba kanthi bukaan: 15%
Wilayah berangin: kanthi tembok njaba kanthi bukaan:
20%, kanthi pirang-pirang tembok njaba kanthi bukaan: 25%.
 
Tambahan kanggo mungkasi pemanasan:
Dikarepake break ing dadi panas saka 8 - 12 jam dina: 15%.
Dikarepake gangguan ing dadi panas saka 12 - 16 jam dina: 25%.
 
Suplemen kanggo sisih donya
Orientasi Kulon: 5%.
Orientasi Lor: 10%.
 
Kamar ing conto dumunung ing wilayah karo normal angin, iku oriented ing sisih lor lan mulane dijupuk Nilai kudu ditambahake kaping pindho dening 10%, i.e. total 20%.
 
Kita ora bakal ngetung tunjangan gangguan pemanasan, amarga iku kurang terus-terusan.
 
2194,5
+438,9 (20%)
----------------------
2633,4
 
Jumlah panas sing ditampa saka tembok kudu dikurangi saka nilai kasebut menyang kamar mandi:
 
2633,4
- 36,5
-------------
2596,9
 
Mulane, jumlah panas sing dibutuhake kanggo panas kamar yaiku Q = 2597 kkal / jam
 
Proyeksi
 
Kaping pisanan, nalika ngrancang, dhasar sisih kudu digambar skala 1:100. utawa yen bisa 1:50. unsur panas dibutuhakenanging kudu diselehake ing ngisor jendhela, ing kamar ngendi ora ana jendhela, ing jejere lawang sing ngarah menyang ruang bebas, utawa menyang kamar sing luwih adhem. Jadwal iki amarga bisa uga pipa maneh, rada luwih larang tinimbang jadwal unsur pemanas ing sadawane tembok njero, nanging kaluwihan yaiku aliran udara lan, ing hubungan iki, distribusi suhu, penting bangetiku ora. (gambar 3)
 
aliran hawa
SLIK 3
 
Pilihan saka unsur panas
 
Sawise ngrancang, pilih jinis unsur pemanas lan nemtokakenjaba lumahing panas sing dibutuhake. Kanggo dadi panas karo banyu panas unsur panas paling cocok yaiku radiator baja. Radiator iki akeh sing wegah nganggo, dinuga banyune iku spoils lan bocor cepet. Nanging, iki mung kedadeyan nalika banyu asring lan ora adil dibebasake saka sistem, utawa nalika radiator ngiwa kanggo dangu sawise draining banyu wektu tanpa banyu. Ing panggunaan normal, umur layanan baja radiator kira-kira padha karo umur radio casttora. radiator wesi Cast ora paling cocok kanggo dadi panas karo banyu panas ing Panggonan pisanan amarga lagi larang banget, uga amarga padha duwe bobot dhewe gedhe. Ing babagan kinerja termal, loro jinis radiator kasebut padha.
 
radiator baja lan wesi
 
Radiator aluminium kalebu sing paling modern unsur panas (Alutherm, Radal). Karakteristik termal kasebut radiator banget terjangkau, bobote dhewe kurang, padha duwe tampilan njaba banget ayu lan modern. Hubunganesambungan digawe karo flanges Utas. Nalika nyambungake radiator, supaya dadi ora kanggo nggawe unsur galvanic ing sambungan karo lan karat, kepala lan shafts saka ngawut-awut kudu terisolasi electriple isolator.
 
radiator aluminium
 
radiator aluminium
Penggabungan artikel
 
Radiator baja lebar mung kudu digunakake yen nggunakake normal (saka 150 mm) bakal metu banget radiator dawa. Radiator baja bisa dipikolehi kanthi komersialanggur karo 5 - 10 -15 - 20 artikel gandheng kanggo saben liyane. Yen yen luwih saka 20 artikel dibutuhake kanggo siji radiator, banjur iku
kita bisa ngluwihi dening unit 5 utawa bisa 10 elementa nggunakake bolts penengah kanggo 5/4" radiator karo kiwa lan tengen benang lan sealant digawe saka clingerite utawa centaur. Ngawut-awut dianjurake lubricate nganggo pelumas tahan banyu kanthi titik didih ing ndhuwur 100 ° C, utawa nganggo lenga grafit. Tombol khusus dibutuhake kanggo nginstal unsur kasebut. 
 
Radiator wesi tuang uga radiator baja lawase produksi dirakit dening unsur lan fastened bebarenganngawut-awut. Yen kita tuku radiator bekas, kita kudu tuku kudu kasebut kanthi teliti, mriksa lan mriksa sadurunge instalasi, utamané panggonan komponen saka unsur individu. Sawetara sing paling apik karo obyek landhep (contone scraper telung sudhut) mriksa slembaran logam sing luwih tipis, amarga lembaran logam sing ringkih bakal tusukan amarga tekanan saengga kanthi cara iki kita bakal nylametake awake dhewe saka kahanan sing ora nyenengake.
 
radiator wesi
 
Tes tekanan
 
Radiator sing dirakit dhewe, utawa radiator bekasre, iku kudu ditliti sadurunge perakitan. Bakal dicoba waeiku luwih gampang kanggo nindakake yen kita nutup siji mburi radiator karo dihubungakeayo dilebokake ing colokan kasebut. Banjur isi kanthi lengkap radiator karo banyu lan nutup siji saka bukaan isih karo plug Utas, lan sijine karet siji ing bukaan liyane selang karo sambungan pipa. Pucuk liyane saka selang karet ayo nyambung menyang jaringan pasokan banyu. Yen amarga tekanan banyusawise 5-10 menit, kita ora sok dong mirsani sing jaringan banyu digunakakejator bocor, bisa dipasang. Ing ngendi ora ana pasokan banyu jaringan, kita bisa gawé tekanan 2-3 ing karo pompa tangan.
 
Kita bisa nyelehake radiator ing sikil utawa konsol, kang ditempelake ing tembok. Solusi konsol luwih apik, amarga ora nyegah reresik ing radiator, lan wis e luwih apikbibi katon. Kanggo ndandani console, sampeyan kudu ngebor bolongan ing tembok opening 10 - 12 cm jero supaya sisih bukaan paralelne utawa sing bukaan widens menyang tembok. Ndhuwur bukaan paling ora rong larik bata kudu tetep ora rusak. Kanggo karyaBeam saka 20 unsur mbutuhake loro, lan siji maneh - telung nyenengake.
 
Sumber panas
 
Lumahing pemanasan sing dibutuhake saka boiler ditemtokake adhedhasar panas total dibutuhake bangunan (apartemen). Kita bakal entuk ukuran iki kanthi nambahake jumlah panas sing dibutuhake kanggo kamar individu. Kanggo boiler cilik, sing diobong nganggo coke utawa kanthi batu bara sing luwih apik, bisa dianggep 10.000 kkal / jam kanggo 1 m2 lumahing dadi panas. Mulane, yen dibagi jumlah panas sing dibutuhake kanthi 10.000, banjur kira-kira bakal entuk permukaan pemanasan sing dibutuhake saka boiler. Disaranake, Nanging, njupuk boiler kanthi kinerja sing rada dhuwur saka diwilang.
 
Jinis boiler utamane ditemtokake dening jinis bahan bakar. Kanggo coke, boiler wesi cast cilik sing paling cocok. Kanggo boiler baja luwih cocok kanggo kobong karo bahan bakar beda lan nduweni konstruksi sing dilas.
 
Boiler cilik biasane duwe permukaan pemanasan 1,5 m(15.000 kkal/jam), 2,14 m2 (22.000 kkal/jam) lan 3.16 m2 (32.000 kkal/jam). Tumrap gedhong kulawarga ingkang kapacak ing gambar no.4 minangka conto, dibunderaké 17.000 kkal / jam dibutuhake panas total. Kita milih coke kanggo bahan bakar. Miturut kabeh data diwenehi mbutuhake boiler karo lumahing dadi panas saka 2,14 m2.
 
panas dibutuhake kanggo bangunan kulawarga
SLIK 4

Artikel sing gegandhengan