alat tukang batu

Alat masonry

Kabeh palu, abot utawa entheng, duwe loro bagean dhasar: bat, karo bolongan ing tengahana lan kanca sing macet ana. Mandi paling asring digawe saka baja, lan gagang digawe saka kayuiku. Kayu kudu banget hard lan Gamelan, supaya ora retak lan nggawe calluses ing tangan. Ngindari risiko ciloko, sadurunge nggunakake sampeyan kudu mriksa yen nangani nyenyet macet ing bokong. Kanthi kualitas sing luwih apik alat, piston ditempelake nangani nggunakake wedge utawa ring baja. Kanggo palu karo mung gagang diisi, kita bisa nguatake luwih apik yen kita nyopir pasak wesi utawa kayu, utawa sepasang kuku sing luwih gedhe.
 
Nalika nggunakake, sampeyan kudu duwe pikiran sing jotosan iku kabeh kuwat yen gagang dicekel nyedhaki mburi, lan kosok balene, gripping nangani nyedhaki klub, padha bisa ngirim gambar korek lan liyane kontrol.
 
Palu abot
 
Palu, jinis palu abot, padha duwe bobot owahan lan cukup dawa nangani (bab 80 cm) supaya jotosan sing sak kuate. Ati-ati dibutuhake nangani alat kuwi supaya supaya ciloko. Paling asring digunakake kanggo mecah bahan padhet, a kurang asring, iku uga bisa digunakake kanggo mencet zihadiah pahat.
 
Macola duwe gagang luwih cendhek lan mnopindhah luwih cilik lan luwih gampang kanggo nangani saka sledgehammer. Bat bobot saka siji nganti loro kg lan bentuke kubus. Nalika ketemudrum kanthi alat sing cocog (karo pahat, pukulan), kabeh wis rampunggelem break obyek medium ukuran, kanggo punching bolongan ing tembokya, kanggo nglereni obyek harder.
 
palu Mason
 
A palu tukang batu biasane bobote kira-kira 500-600 gram lan digunakake kanggo ngukir, nglereni bata lan slabs watu, kanggo nyopir wedges lsp. Minangka sulih tukang kayu bisa digunakake 400-500 gram palu. Kanthi palu tukang batu, pasuryan saka palu punika minangka karo jinis liyane saka palu, nalika irung banget landhep lan flatten ing wangun pahat mlengkung. Ana uga spesies palu tukang batu mirip pius cilikku, kang wis lading ing sisih liyane uga spike.
 
sledgehammer lan gada 
ombenan
 
Pickaxes bisa duwe loro tips nuding ing sisih loro, utawa sisih siji ditunjuksing, lan ngelawan flattened lan sharpened. Jinis pungkasan iki minangka zi klasikhadiah Pick amarga ngidini kanggo ngganti efek hit minangka needed. Iki digunakake kanggo penggalian, kanggo mecah jubin, macem-macem substrat lan liya-liyane.
 
Punch bolongan lan pahat masonry
 
Punch lan pahat masonry digawe saka baja piranti, babak utawa octagonal sadurungecendhak lan dawa saka 20 nganti 60 sentimeter. Kanthi bantuan palu, padha digunakake kanggo bolongan pengeboran, chiselling, etc. Kanggo latihanutamané saka bahan hardpukulan khusus dibutuhake waja. Pahat kanthi wilah sing ambariste kanggo nglereni bata utawa kapapan menu.
 
Nalika nangani alat kasebut, kita kudu nyekel kanthi kuatcekelan, amarga yen ora, bakal klelep saka tangan sawise jotosan Pethel. Kerudungnanging amba ing kang terus iku uga pentingmo: kudu rada condhong ing hubungan kanggo lumahing prosesmo, amarga yen jotosan mumbul maneh ing sadawane sumbu alat. Mulane tansah diwiwitikanthi jotosan sing luwih entheng.
 
Trowels
 
Trowels (mason's trowels, trowels) yaiku lading baja kanthi gagang mlengkungcom, kang digunakake kanggo dijupuk lan aplikasi mortir, uga kanggo preparationlagi dicampur ing jumlah cilik. wis miturut jinis karya, digunakake iki utawa jinis trowel. Nalika mbangun tembok, sing paling cocok yaiku sing ana ing pinggirora ndhuwur, amarga padha sing paling gampang kanggo menekspasi ing antarane bata bocor. mbaktrio ndhuwur truncated utawa kothak digunakake kanggo aplikasi mortir amarga bisa njupuk jumlah sing luwih gedhe saka campuran lan kanthi mangkono nyepetake karya. Rampung tutul lan teken metu joints mbutuhake cilik trowels awak sempit.
 
trowels, ember, wesi 
Wesi lan papan kanggo tundhuk plester
 
Wesi diprodhuksi ing sawetara ukuranzia, kanggo alignment kasar lan nggoleki plester. Sing paling gedhe digunakake kanggo pemukiman pisanan lan padha ora dadi luwih iduwanita minangka wesi kanggo proses nggoleki lumahing plastered. Padha uga digawe saka kayu lan plastik.
 
Wesi ukuran medium (10x20 lan 15x45) persegi dowo, elongated lan duwe gagang ing mburi. digawe, uga, saka kayu, plastik utawa baja, kang digunakake utamané kanggo nutupiplester.
 
Wesi sing paling cilik yaiku persegi wangun (10x10 utawa 15x15 cm) lan nggunakakemo mau kanggo ironing lapisan pungkasan plester. Lumahing plester pisanan quakita sikat banjur wesi. Miturutana uga wesi bolu kang kita bisa bebarengan udan lan kanggo wesi. Papan kanggo ketaatan mortir iku kothak (30x30 utawa 40x40) lan duwe roller lengkap nangani ing mburi. Kita nggunakake ing tutukgarpu tukang batu, nalika mortirnggambar tembok lan langit-langit.
 
Ash kang
 
Awu biasane digawe saka palsu wesi utawa lembaran logam sing ditekan (pos ikies sing mesthi kurang ngalangi lan tahan). Padha digunakake kanggo excavating terrain lan ngoper bahan ing sing luwih cilik jarak, utawa kanggo numpak ratrabeban lengkap menyang medium transportasibab. Padha duwe tips banget cetha lan padha gampang nembus terrain kang digali. Awu kanthi pucuk sing rata luwih apik mbusak materi amarga dumadakan bisa nambah jumlah sing luwih gedhe. Sampeyan kudu ngerti yen penanganan iku ace (lan shovels ing umum) kabeh luwih angel kanggo Cutsing nyekel tangan kita luwih cedhak. Mulane kita kudu nyekel gagang sapisan karo tangan minangka kurang sabisa, lan karo liyane kanggo nyekel meh mburi banget nangani.
 
Ember lan bak
 
Ember digunakake kanggo nggawa lan nyekel apa wae kang materi akeh, kalebu sing lan mortir nalika ora disiapake ing sasitus konstruksi sandi. Yen perlu, ing wong-wong mau jumlah cilik bisa disiapake mortir, nggunakake trowel kanggo nyampur. Lagi digawe saka wesi utawa plastik, karo kasunyatan sing iku ember plastik ora pati roso, nanging mulane luwih gampang lan luwih praktis kanggo karya amatir.
 
Bak cethek lan amba digunakake kanggo nyekeli utawa nyiapake mortir ing majumlahe. Tubs digawe saka logam lan plastik luwih cocok kanggo campuran ing adhedhasar semen utawa kapur, dene kayu digunakake utamané kanggo campuran ing dasar gipsum.
 
gerobak lan sieve 
sita
 
Sieves, kayu utawa wesi, paling asring didol karo macem-macem jaringan, sing ngaktifakečava kanggo diselehake yen perlu jaring sing luwih padhet utawa luwih jarang. Liwat ing kita nyaring materi sing beda saka wong-wong mau, kita misahake biji sing luwih gedhe saka sing luwih cilik. Ugbiasane digunakake kanggo pasir, nanging uga kanggo mbusak lumps saka campuran mortir, utamané ing nabanempel lapisan pungkasan ing tembok. Dheweke uga bisa nindakake tujuan sing padhapitchforks cial kanggo kerikil. Bebarengan karo kanthi mindhah materi saka siji tumpukan ing ndhuwur saben liyane, kita misahake cilik, nalika kita misahake materi sing luwih gedhe ing liyane wong akeh. Pitches uga bisa digunakake kanggo campuran garing saka macem-macem komponen campuran: semen, wedhi, jeruk.
 
Tang lan gunting kanggo nglereni logam
 
Tang dudu piranti masonry khusus, nanging padha perlu kanggo macem-macem carpentry karya, kanggo ndandani unsur kayusing lan liyane Tang kombinasi paling apikluwih cocok, amarga padha bisa digunakake inging kasus liyane: kanggo terus obyek sing diproses, kanggo mlengkungsaka Iimova, kanggo nglereni utawa mlengkung kabel tipis, kanggo narik metu kuku. Mejatang bisa paling apik karo sampeyansaka paku utawa wedges saka kayu. Tang rebar, kanthi sing rada cilik jaws, nanging karo Ngalahake maneh, ngawula kanggo mlengkung lan nglereni Iim, bar wesi, kanggo ngekstrak sing luwih gedhe kuku. Gunting kanggo nglereni logam padha ora perlu amarga padha bisa asring ngganti tang tukang kayu apik, utawa pahat lan palu. Model paling prasaja padha karo gunting gedhe biasa. dhewekenanging bolong logam bisa dipotong, bar wesi, kekandelan sheet saka 8 kanggo 10 mm. Aku bisa nggunakake gunting karo tuas kanggo motong bar kabeh kekandelan.
 
A troli
 
Carts (titik) digawe dina iki saka wesi, plastik lan kayu, saka karettitik.
 
Padha digunakake kanggo transfer akeh utawa bahan padhet. Yen kita duwe volume uga dikenal (biasanebakal saka 50 nganti 70 liter), bisa digunakakeuga kanggo nyiapake campuran.
 
Plat besi bending bar
 
Mesin bending wesi iki bener siji flat, kothak, chepiring pribadi karo telung rol protruding. Batang wesi kanthi ujung siji diselehake antarane rong rollers kang terus, lan bends watara katelu, nggunakake alat khusus.
 
Kanggo mlengkung bar wesi diameteripun saka 6 nganti 8 milimeter, kita bisa nindakake dhewe nggawe piranti praktis, yen ing kita ngalahake ing Piece saka Papan luwih kandel telung kuku gedhe ing susunan padha. Kanggo mlengkung, kita uga bisa nggunakake tang tukang kayu biasa.
 
tali
 
Tali minangka sarana paling gampang kanggo ngangkat utawa nyuda beban kurang bobot nalika prabédan dhuwur ora vewatak. Iku cukup kanggo ngangkat manual tali hemp saka 8 kanggo 30 gauge milimeter.
 
Tali sing apik, saliyane daya tahan, kudu dadi fleksibel. Sifat iki gumantung saka materi lan jumlah serat ing kepangan. Yen kita pengin tali kita tahan suwe, kita kudu wisuh ing banyu seger lan kanggo ninggalake iku hanging dilereni soko tugas o pancing utawa pancing. Sadurunge nggunakake sampeyan kudu ayo dipriksa yen tali bisa nyekel mbukak lan ora retak ing ngendi wae. Yen misale jek tali banget lancip, kita bisa gunakake kanggo pindhomo, yen dawa ngidini. Nalika nyambungake loro utawa luwih tali kelenjar kudu kaya sing padha ora iku dribbles nalika straining.
 
Nanging, rong tali sing diikat ora bisa padha tahan minangka akeh minangka siji kabèh tali, padha diameteripun. Sing paling umum loop knots kang digunakake dening tukang batu yaiku: tension jerat algojo, simpul lanang lan zikado loop.
 
omce plumb line piso kanggo kothak 
Visak
 
Visak, minangka prasaja minangka iku perlu, serves kanggo nemtokake vertentakel ing saben titik. Kasusun saka siji bobot (timah, wesi), nuding ing ngisor lan sing diikat senar tipis siji. Ing bobot, katuru wis tightened lan tansah ngadeg vertikal. Nalika nggunakake, sampeyan kudu elinga nalika kita pengin ngontrol vertikalitas, contone sawetara tembok, utawa sawetarakanggo bagean, kita biasane njupuk soko kanggo perbandingan (benchmark), sawetara pinggiran, kang kita nganggep iku vertilendhut. We tetep Visak kalem lan rampung marang tembok. Sadurunge kita mbandhingake ya yaiku senar sing sejajar karo pinggiran (repen), kita kudu ngenteni nganti visak rampung soothes.
 
Saws
 
Gergaji tukang kayu, kanthi pigura kayu lan godhong tipis, sing bisa disiramkanggo dilat slope, ngidini banget sadurungecis nglereni. Nanging, panganan biasagergaji tangan mung apik cukup kanggo karya cilik. Kanggo karya masonry, ora dibutuhake sawetara skill sawing khusus. Kita mung kudu ngelingi sing kita nggunakake saw ing "jerk", i.e. narik dheweke menyang dheweke. Supaya kode saka maneh ngethok katahan baris, tansah deningkita nindakake karo sheet ing posisi meh horisontal posisi.
 
glazier kang piso
 
Jinis barang kaca sing paling umum lan paling murah piso wis titik landhep ing sisih sijidigawe saka baja hard, kang mbisakake kanggo thinly Cut kaca lan narik piso miturut baris sing dikarepake, bisa uga kanthi bantuan insinyur logam. Iku perlu, kanggo karya apik, ayo ngganti setir sanalika bisa ilang ketajaman. Pisau paling modern padha duwe enem wheel saben dipasang ing siji puteran disk, supaya wong-wong mau kita bisa gampang ngganti. Ing pungkasan iku notches saka disk karo lading beda kekandelan sing digunakake kanggo nyuwek uappecahan kaca sing pungkasane bakal tetep sawise nglereni. Panggunaan pemotong kacapadha duwe piso diamond-tipped sing luwih larang nanging uga luwih apik tinimbang jinis umum saka glazier kang piso.
 
Pisau kanggo nglereni kothak
 
Piso pemotong kothak nduweni akeh landhep, "ndeleng" agul-agul, karo kang kita bisa kanggo Cut glaze saka lantai Keramikcah ayu, tanpa bledosan. Migunakakeiki, uga piso kaca, dadi ya kita nyabrang kabeh ing baris sing padha kaping pirang-pirang nganti kita nembus menyang ngisor glaze. Banjur kita wis bisa sijine kothak sadurungeayo padha salaman.
 
meter lan pita pengukur 
Alat ukur lan menehi tandha
 
Meh saben karya mbutuhake pangukuran lan tandha lan alat kanggo maksud iki nggunakake, iku kudu sing akeh luwih tepat, carane sabar watesankang kurang. Nanging, kanggo proyek sing dikarepakekita bakal nindakake dhewe, dhaharan wis cukupluwih menarik. Pengukur lipat tukang kayu, biasane dibagi dadi lima utawa sepuluh bagean dawane 20 sentimeter. Uglavano digawe saka kayu, nanging uga saka plastik lan aluminium.
 
Iku luwih cilik tinimbang meter logam strip, bengkong menyang bunder utawa kothak kothak, saka ngendi sampeyan bisa extract nganti dawa dikarepake. Sawise nggunakake mobilMat wis mbalek maneh menyang kothak. Nanging amarga fleksibilitas sing dhuwur, ora paling cocok kanggo pangukuran dening vertikal.
 
Pita ukur kain digunakake kanggo ngukur bagean maneh. Tape, saka kanvas kuwat utawa nilon, dawa saka 10 kanggo 20 meter, iku bengkong ing siji wheelkucing ing kothak. Sawise nggunakake tape gampang bali kanthi ngowahi dialnganggo tangan siji.
 
Tingkat semangat kanthi gelembung udara paling apikinstrument luwih umum digunakake kanggo pengukuran horizontalitas vertikal iIi lumahing glethakaken. Kasusun saka tabung kaca utawa plastik kang ana cairan karo hawakaro prahara. Tingkat roh biasane digawe saka kayuta utawa aluminium, lan iku 30 kanggo 40 sentimeter. Biasane ana loro maneh, telung tabung ing posisi kuwi sing bisa maca loro arah vertikal lan horisontalvac ing sudut 45 derajat.
 
Nalika level diiringake menyang sisih siji, gelembung gerakane menyang titik paling dhuwurku. Tingkat roh ana ing posisi horisontal nalika gelembung ana ing tengah tabung, sing ditandhani. Kapan arepayo ngontrol horizontalitas saka saham maneh, kita lay mudhun instrument ing tongkat ukur sing cukup dawa. Supaya kanggo nemtokake apa sawetara sayuranril horisontal, kita bakal mbaleni pangukuran bebarengan garis utama - bebarengan diagonals lan keliling (keliling).
 
Laths Masonry, pancet lan biasabagean nog, lagi digawe saka kayu utawa alumunium. Tepat banget obdigawe lan angel deform. Padha nggunakake se ing akeh karya masonry: kanggo leveling plester ing tembok, minangka panuntun nalika nggawe pinggiran, pri leveling lantai lan pondasi, uga dhukungan nalika menehi tandha.
 
A wangun flattened khusus saka masonry potlot ndadekake luwih tahan. Datar mina ngidini kanggo teteplog, ninggalake cukup tilak nggoleki malah sawise digunakake ing bahan kasar.
 
Lever lan reel
 
Lever iku salah siji sing paling tuwa lan kabehminangka alat ngangkat paling misuwur kargo. Iku bener bar baja (crawler) kang di-push ing ngisor obyeksing munggah. Nggawe tekanan mudhun, ing mburi ngelawan saka bar kang iku dumunung ing support, iku bisa kanggo ngangkat lan barang abot banget, nganti cukup dhuwur kanggo pas kurung utawa rol. Batang baja dawane siji meter lan rong puluh siji meter sawidak. siji mburi dibunderaké ing wangun saka pucuk, lan dheweke nggampangake masang tuas ing ngareptarget kanggo mundhakaken. Reel, (reelča) minangka roda alur sing muter axles tetep siji baja pigura Pancing wesi, dipasang ing padha pigura digunakake kanggo nyumerepi reel ing apa wae kang operator cocok. Tangigao sawetara obyek, iku liwat alurnarik tali diameteripun cocok lan siji mburi disambungake menyang mbukak, lan liyane narik karo tangane. Upaya iku padha kode ngangkat mung nganggo tali, nanging angkatdigawe luwih gampang kanggo wong-wong mau kanthi bisa nindakake loro-loronemiring saka ndhuwur lan ngisor. Kajaba iku, karya bisa digawe luwih gampang yen resorted kanggo sistem karo loro utawa telung reels.
 
lever lan reel 
Pengaduk
 
A mixer minangka mesin sing digunakake kanggobanget sethitik dicampur mortir, utamanénanging kanggo nggawe beton. Kajaba iku umum, kang digunakake ing kuthaindustri nyulam, akeh uga digawepindhah mixers cilik, kang uncalan metu nganti rong meter kubik campuran saben jam. Komponen saka mixer iku siji obli pengadilan - cauldron - kang bisa tilts menyang sisih, lan listrik cilik motor sing bisa ditempelake 220 volt jaringan listrik ngarep. Mesin muter boiler lan ing wektu sing padha lading sing tetep ing. Kabeh mekanisme wis dipasang ingngadeg pribadi karo wheel karetvima, kanggo obah luwih gampang. Padha nindakakenica kanggo ngiringake cauldron menyang sisih, nggampangake loading lan utamané unloading. Campuran sing disiapake bisa diwutahake menyang trough, utawa langsung, menyang tlaga diselehake cetakan.
 
Sisih apik mixer teka menyang ditulis ing ndhuwur kabeh nalika lagi nyiapake jumlah gedhe saka mortir utawa beton, kaya ing tembok plesteran, betoreresik lantai lsp. Kajaba iku, nyampurpasuryan ora mung nyimpen energi lan wektu, dicampur wis luwih homogen, a mula, karya wis rampung luwih apik.
 
pengaduk 
Sprinkler
 
A sprinkler, minangka tembung kasebut dhewe, iki digunakake kanggo aplikasi semprotan mortirjerman Iku kothak logam karo nangani lan kanthi bukaan ing sisih siji. Ing njero kothak logam punika roller, kang ditempelake bantuan saka nangani dadi lan ing kang padha kaya combs ditempelake akeh elastis kothak logam. Nalika kita masang soko mortir lan miwiti ngowahi ručica, kothak logam kuwat nabapadha krungu plester ing tembok, kang pungkasanipun needed supaya disemprotake kanthi rata. DebJinis mortir sing ditrapake gumantung saka kacepetan karo sing nangani dadi i jarak sprinkler saka tembok. NaboIku luwih apik kanggo nindakake ing bagean saka tembok sadurunge ayo dipriksa apa jenis kona sing bakal kita entukchan katon saka karya.
 

Artikel sing gegandhengan